Γλυκά Νερά: «Τιμή μου να σκοτώσω τον Μπάμπη, αν ίσχυε η θανατική ποινή» λέει ο πατέρας της Καρολάιν

Ελλάδα
Γλυκά Νερά: «Τιμή μου να σκοτώσω τον Μπάμπη, αν ίσχυε η θανατική ποινή» λέει ο πατέρας της Καρολάιν

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Εάν η θανατική ποινή εξακολουθούσε να είναι διαθέσιμη εδώ (στην Ελλάδα), θα θεωρούσα τιμή να μου επιτραπεί να τραβήξω τη λαβή για να τον στείλω στη λήθη. Τον μισώ περισσότερο από ό,τι έχω μισήσει ποτέ στη ζωή μου. Μακάρι να σαπίσει στην κόλαση », δήλωσε ο Ντέιβιντ Κράουτς

«Εάν η θανατική ποινή εξακολουθούσε να είναι διαθέσιμη εδώ (στην Ελλάδα), θα θεωρούσα τιμή να μου επιτραπεί να τραβήξω τη λαβή για να τον στείλω στη λήθη. Τον μισώ περισσότερο από ό,τι έχω μισήσει ποτέ στη ζωή μου. Μακάρι να σαπίσει στην κόλαση », δήλωσε ο πατέρας της Καρολάιν που δολοφονήθηκε από τον σύζυγό της Μπάμπη Αναγνωστόπουλο.

Ο Ντέιβιντ Κράουτς μίλησε πριν από την έφεση του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου που λυπήθηκε τον εαυτό του ενάντια στην 27ετή ποινή του για τη δολοφονία της συζύγου του στο σπίτι τους τον Μάιο του 2021. Σύμφωνα με πληροφορίες, μάλιστα, ο συζυγοκτόνος θα υποστηρίξει ότι σκότωσε την Καρολάιν επειδή «ανησυχούσε ότι θα έκανε κακό» στην εννιάμηνη μηνών κόρη τους Λυδία, προκειμένου να ζητήσει μείωση της ποινής φυλάκισής του λόγω ελαφρυντικών.

Υπενθυμίζεται ότι η Kαρολάιν Κράουτς, 19 ετών, δολοφονήθηκε από τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο στο σπίτι τους στην Αθήνα, συγκλονίζοντας το πανελλήνιο. Ο πατέρας του θύματος ξέσπασε για μία ακόμη φορά ενάντια στον δολοφόνο της κόρης του και είπε ότι θα ήταν «τιμή του να τον εκτελέσει» εάν η θανατική ποινή εξακολουθούσε να υπάρχει στην Ελλάδα.

Με επικεφαλής τον νέο δικηγόρο Αλέξανδρο Παπαϊωαννίδη – τον οποίο ο Αναγνωστόπουλος απέλυσε πέρυσι αλλά τον επαναπροσέλαβε – η υπεράσπιση στο δικαστήριο θα υποστηρίξει ότι ο κατηγορούμενος αξίζει μια πιο ήπια ποινή. Μάλιστα θα ειπωθεί ότι υπήρξε «πρότυπο κρατούμενου και πως βοηθάει τους άλλους κρατούμενους» ενώ εκτίει την ποινή του στις φυλακές Κορυδαλλού.

Έλεγχε τα οικονομικά της Καρολάιν και κάθε της κίνηση

Όμως ο Κράουτς δίνει μια πολύ διαφορετική εικόνα του συζύγου της εκλιπούσας κόρης του, λέγοντας ότι μετά τον θάνατό της, αυτός και η σύζυγός του Σουζάνα έμαθαν ότι ο Αναγνωστόπουλος έλεγχε τα οικονομικά και τις κινήσεις της. «Για να σας δώσω κάποια ιδέα για το πώς είναι ο δολοφόνος της κόρης μου, επιτρέψτε μου να σας πω τι μάθαμε η Σουζάνα και εγώ για τον τρόπο που συμπεριφερόταν στην Καρολάιν», είπε.

Όταν έφυγε για πρώτη φορά από το σπίτι για να σπουδάσει στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς, η μητέρα της και ο ίδιος της έδιναν ένα μηνιαίο επίδομα 750 ευρώ για φαγητό, ενοίκιο κ.λπ. Μέσα σε ένα χρόνο είχε παντρευτεί και είχε σταματήσει να παρακολουθεί μαθήματα και ζούσε με τον άντρα της.

«Καθώς είχα λίγες άλλες δεσμεύσεις, συνέχισα να της δίνω μηνιαίο επίδομα 750 ευρώ και η Σουζάνα μείωσε τη συνεισφορά της από 750 ευρώ σε 250 ευρώ το μήνα. Το κάναμε αυτό γιατί πιστεύαμε ότι θα ήταν ωραίο αν η Καρολάιν μπορούσε να έχει μια ορισμένη ανεξαρτησία από τον σύζυγό της και να μην χρειάζεται να του ζητάει χρήματα για να αγοράσει ρούχα και άλλα προσωπικά αντικείμενα.

Μάθαμε μετά τον θάνατό της οτι τα χρήματα που βάζαμε η Σουζάνα και εγώ στον τραπεζικό λογαριασμό της Καρολάιν κάθε μήνα τα ιδιοποιούνταν ο σύζυγός της και ότι κάθε φορά που χρειαζόταν χρήματα για να αγοράσει έναν καφέ ή να αγοράσει φαγητό για τα κατοικίδιά της θα έπρεπε να ζητήσει από τον σύζυγό της», είπε ο πατέρας της.

«Όλα τα ψώνια ελέγχονταν από αυτόν, ψώνιζαν πάντα μαζί και δεν της επέτρεπε ποτέ να ψωνίζει μόνη της. Περιστασιακά της επέτρεπε να συναντάει έναν φίλο για καφέ, αλλά εκείνος εξασφάλισε ότι θα έφθανε στο ραντεβού με ένα ταξί που οδηγούσε φίλος του και πλήρωνε προκαταβολικά ο ίδιος. Όταν ήρθε η ώρα να γυρίσει σπίτι, της ζητούσε να του τηλεφωνήσει για να πάει να την πάρει», είπε ο Κράουτς.

«Είναι μυστήριο για μένα πώς ανεχόταν αυτή τη ρύθμιση. Η Καρολάιν ήταν πάντα ένα κορίτσι με ισχυρή θέληση με σταθερές ιδέες και δεν θα επέτρεπε ποτέ στον εαυτό της να δεχτεί bullying. Ο παραπλανητικός Αναγνωστόπουλος στραγγάλισε βάναυσα την Καρολάιν και στη συνέχεια κάλυψε τον θάνατό της για έξι εβδομάδες – επιμένοντας ότι είχε δολοφονηθεί από διαρρήκτες που είχαν στραγγαλίσει ακόμη και τη σκυλίτσα τους τη Ρόξυ.

Αλλά η επίμονη δουλειά των ντετέκτιβ αποκάλυψαν τα ψέματά του αφού αποκαλύφθηκε ότι οι λεπτομέρειες στο smartwatch της Caroline δεν ταίριαζαν με όσα είπε ο δόλιος σύζυγός της στην ελληνική αστυνομία. Συνελήφθη αφού πέταξε στο νησί της Αλόννησου για την κηδεία της συζύγου του.

Ο κος Κράουτς πρόσθεσε: «Μετά τον θάνατο της κόρης μου, η Σουζάνα και ο σύζυγός της Καρολάιν συνόδευσαν το σώμα της πίσω στην Αλόννησο για την κηδεία και δεν είχα ξαναδεί άνθρωπο τόσο συντετριμμένο από τη θλίψη. Αν και ήμουν εντελώς συντετριμμένος από τον θάνατο της κόρης μου, συνειδητοποίησα ότι η θλίψη του ήταν ακόμη μεγαλύτερη από τη δική μου, κάτι που δεν πίστευα ότι ήταν δυνατό.

«Κρατιόμασταν χέρι χέρι μέχρι το σπίτι μου, δάκρυα κυλούσαν στα πρόσωπά μας, ήμασταν εντελώς απαρηγόρητοι. Μετά την κηδεία επέστρεψε στην Αθήνα με τους γονείς του και τη Λυδία ». Αλλά ο γεννημένος στο Λίβερπουλ κος Κράουτς, ένας συνταξιούχος μηχανικός, άρχισε σύντομα να έχει υποψίες για τον γαμπρό του.

Είπε στην MailOnline: «Στο διάστημα που μεσολάβησε μεταξύ της κηδείας και του μνημόσυνου της Καρολάιν, περιστασιακά 'έκανα ανήσυχες σκέψεις. Μου έκανε εντύπωση ότι υπήρχε κάτι περίεργο στην όλη υπόθεση, απλά μικρά πράγματα που δεν είχαν νόημα. Γιατί οι ληστές θα σκότωναν την κόρη μου πριν φύγουν αφού είχαν πάρει όλα τα τιμαλφή και τα χρήματα στο σπίτι.

«Πώς γνώριζαν για το εσωτερικό σύστημα CCTV και πώς ήταν αρκετά ενεργοποιημένα ώστε να σκεφτούν την αφαίρεση της κάρτας μνήμης από το σύστημα. Στη συνέχεια είδα τον σύζυγο της Καρολάιν το πρωί της τελετής μνήμης. Ήταν ακόμα σε κατάθλιψη, μια εικόνα δυστυχίας, αλλά με αγκάλιασε και ξανά τα δάκρυα άρχισαν να κυλούν στο πρόσωπό του, η φωνή του πνιγόταν από συγκίνηση.

«Μου είπε ότι μου είχε φέρει ένα δώρο και ξετύλιξε μια τεράστια φωτογραφία του ίδιου και της Καρολάιν με κορνίζα που τραβήχτηκε στο γάμο τους στην Πορτογαλία. Με συγκίνησε πολύ αυτό το ευγενικό δώρο που ήξερε ότι ήταν η αγαπημένη μου φωτογραφία. Τότε παρατήρησα ότι φορούσε το ακριβό ρολόι Rolex για το οποίο ήταν τόσο περήφανος.

Στη συνέχεια πούλησε αυτό το ρολόι σε έναν αντιπρόσωπο για περίπου 7.500 ευρώ. Τότε ήξερα ότι είτε η ληστεία είχε διαπραχθεί από εντελώς ανίκανους είτε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά στην ιστορία του. Η εικόνα έγινε πολύ πιο ξεκάθαρη μια ώρα αργότερα, όταν δύο μεγαλόσωμοι αστυνομικοί τον οδήγησαν μακριά από το νεκροταφείο προς ένα ελικόπτερο που περίμενε, φαινομενικά για να ταυτοποιήσουν έναν ύποπτο που είχε συλληφθεί στην Αθήνα.

Δεν χρειαζόταν κανείς να είναι ειδικός στη γλώσσα του σώματος για να συνειδητοποιήσει ότι οι αστυνομικοί που τον οδηγούσαν δεν τον πήγαιναν ήρεμα στο VIP μεταφορικό του, αλλά έπαιρναν τον άντρα που υποπτεύονταν ότι δολοφόνησε τη γυναίκα του».

Νωρίτερα φέτος, αποκαλύφθηκε ότι η Λυδία είχε μετακομίσει στις Φιλιππίνες -από όπου κατάγεται η σύζυγος του κ. Κράουτς- και είπε στο MailOnline ότι τώρα ζούσε με την ετεροθαλή αδερφή της Καρολάιν, Ντόνα. «Η Λυδία είναι ευτυχώς εγκαταστημένη εκεί. Όλα τα ξαδέρφια της, όπως όλες οι Φιλιππινέζες, έχουν ίσια μαύρα μαλλιά - έτσι ξεχωρίζει από τις άλλες και τραβάει πολλή προσοχή - κάτι που της αρέσει».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News