Αύγουστος Κορτώ: «Η μητέρα μου πήρε 450 χάπια και ήξερε ότι θα την βρω εγώ - Μικρός ένιωθα ντροπή γι’ αυτό που περνούσε» (vid)

Ελλάδα
Αύγουστος Κορτώ: «Η μητέρα μου πήρε 450 χάπια και ήξερε ότι θα την βρω εγώ - Μικρός ένιωθα ντροπή γι’ αυτό που περνούσε» (vid)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Όσο μοιάζαμε τόσο διαφέραμε. Ως αδιάγνωστη διπολική από την εφηβεία της δεν έλαβε ποτέ σοβαρή θεραπεία, προσπαθούσαν οι γιατροί να βουλώσουν μία διαρροή με χάπια, ήταν μια ρουλέτα χαπιών»

Μία εκ βαθέων συζήτηση για τη μητέρα του, τη μάχη της με τους δαίμονές της και το μοιραίο της τέλος, καθώς για την απόπειρα αυτοκτονίας που έκανε ο ίδιος πριν από χρόνια είχε ο Αύγουστος Κορτώ στην εκπομπή «Στούντιο 4».

«Όσο μοιάζαμε τόσο διαφέραμε. Ως αδιάγνωστη διπολική από την εφηβεία της δεν έλαβε ποτέ σοβαρή θεραπεία, προσπαθούσαν οι γιατροί να βουλώσουν μία διαρροή με χάπια, ήταν μια ρουλέτα χαπιών».

«Τα χάπια είχαν βαριές παρενέργειες, την έκαναν ζόμπι γι αυτό και όταν γινόταν καλά σταματούσε να τα παίρνει. Ακολουθούσε η ταλάντωση της διπολικότητας που ήταν καλά μέχρι την υπομανία που γινόταν η σούπερ μαμά με 2 ώρες τη μέρα, 3 φαγιά, γυμναστήριο»

«Μικρός ένιωθα ντροπή γι’ αυτό που περνούσε η μητέρα μου, σαν να ήταν κάποιου είδους ηθικής αδυναμίας» πρόσθεσε.

//--> //-->

«Μετά από ένα σημείο άρχισα να αντιλαμβάνομαι και τις απόπειρες γιατί δεν ήταν 1, δεν ήταν 2. Μέχρι την τελευταία απόπειρα είχαν μεσολαβήσει άλλες 12. Είχα κακία, με εξόργιζε το γεγονός ότι δεν υπήρχε θεραπεία. Είχε φτάσει σε ένα σημείο που κατά βάθος δεν ήθελε ψυχοθεραπεία. Ήθελε στις φάσεις που ήταν χάλια να πίνει, να παίρνει τα χάπια και να γίνεται κόκαλο».

«Η μητέρα μου πήρε 450 χάπια και ήξερε ότι θα την βρω εγώ»

Συγκλονιστικές ήταν οι περιγραφές του για όταν η μητέρα του αυτοκτόνησε και τη βρήκε ο ίδιος στο σπίτι.

«Συνειδητοποίησα στην εφηβεία ότι η μάνα μου έχει κάτι σοβαρό, δεν το αντιμετωπίζει σοβαρά και δεν θα έχει καλό τέλος».

«Τη βρίσκαμε με τον πατέρα μου. Έχω δει τα πάντα, δηλητηρίασε με νερό, αλκοόλ. Το πιο σκληρό ήταν σε μία κλινική που δεν με αναγνώριζε γιατί από το αλκοόλ είχε αλλοιώσεις».

«Ποτέ δεν μπορείς να είσαι προετοιμασμένος για τον θάνατο ενός γονιού όταν είσαι τόσο τραγικό και τραυματικό. Για χρόνια την κατηγορούσα αλλά δεν την κατηγορώ πια. Ήμουν θυμωμένος γιατί επέλεξε να φύγει μία άσχημη χρονική συγκυρία, καταλαβαίνω ότι είχε φτάσει στις εσχατιές της απόγνωσης Η μητέρα μου πήρε 450 χάπια και ήξερε ότι θα την βρω εγώ».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News