Ισίδωρος Ντογιάκος: Ζητά από τον ΟΣΕ τους φακέλους για τα σιδηροδρομικά δυστυχήματα τα τελευταία 15 χρόνια

Ελλάδα
Ισίδωρος Ντογιάκος: Ζητά από τον ΟΣΕ τους φακέλους για τα σιδηροδρομικά δυστυχήματα τα τελευταία 15 χρόνια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έγγραφη εντολή για την αποστολή όλων των φακέλων για θανατηφόρα σιδηροδρομικά δυστυχήματα που έγιναν την τελευταία δεκαπενταετία απέστειλε ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ισίδωρος Ντογιάκος στον διοικητή του ΟΣΕ

Στο δικαστικό «κάδρο» των ερευνών μπαίνουν όλα τα θανατηφόρα σιδηροδρομικά δυστυχήματα που έγιναν την τελευταία δεκαπενταετία σε όλο το δίκτυο.  Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ισίδωρος Ντογιάκος με έγγραφό του προς τον σημερινό διοικητή του ΟΣΕ ζητά να του αποσταλούν όλοι οι σχετικοί φάκελοι.

Ο κ. Ντογιάκος ζήτησε, σύμφωνα με πληροφορίες, τους εν λόγω φακέλους προκειμένου να ελεγχθεί, αν οι ευθύνες που αποδόθηκαν ήταν οι πραγματικές, ή μήπως εκτός από εκείνους που πιθανά διώχθηκαν ποινικά ή καταδικάστηκαν, υπήρχαν και άλλοι, στους οποίους οι έρευνες δεν στράφηκαν.

Ήδη, ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου έχει ζητήσει και μελετά το φάκελο για το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στο Άδενδρο Θεσσαλονίκης, που σημειώθηκε το 2017 με 3 νεκρούς για το οποίο δικάστηκε μόνον ο ένας από τους μηχανοδηγούς που επέζησε του τραγικού δυστυχήματος.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News