Δυστύχημα στα Τέμπη: Ηχητικά ντοκουμέντα λίγο πριν την τραγωδία - Μιλούσαν για αχταρμά, σουβλάκια και... σεξ

Ελλάδα
Δυστύχημα στα Τέμπη: Ηχητικά ντοκουμέντα λίγο πριν την τραγωδία - Μιλούσαν για αχταρμά, σουβλάκια και... σεξ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα ολέθρια σφάλματα, η αγωνία, αλλά και η επιπολαιότητα αποτελούν πειστήρια της χαοτικής κατάστασης που επικρατούσε στο σιδηροδρομικό δίκτυο πριν, κατά και μετά το πολύνεκρο δυστύχημα

Το σοκαριστικό παρασκήνιο του πολύνεκρου δυστυχήματος στα Τέμπη αποκαλύπτεται μέσα από πέντε ηχητικές ενότητες με τους αυθεντικούς διαλόγους ανάμεσα στους “πρωταγωνιστές” της τραγωδίας των Τεμπών.

Οι ηχητικοί διάλογοι, τους οποίους δημοσίευσε αποκλειστικά το “Πρώτο Θέμα”, καταδεικνύουν με τον πιο άσχημο τρόπο τον εκτροχιασμό σχεδόν ενός ολόκληρου οργανισμού, του ΟΣΕ/Hellenic Train.

Ενότητα 1: Μια καταραμένη ημέρα

Την 28η Φεβρουαρίου 2023 όλα έμοιαζαν να πηγαίνουν στραβά για το σιδηρόδρομο στην περιοχή της Λάρισας. Αλλεπάλληλα τεχνικά προβλήματα, καθυστερήσεις στα δρομολόγια, αυξημένος φόρτος αλλά και φόρτιση στο σταθμαρχείο. Εικόνα χάους και σύγχυσης.

Ενότητα 2: Πώς ο σταθμάρχης στέλνει το Intercity στη λάθος γραμμή

Οι διάλογοι πριν συμβεί το κακό δείχνουν ξεκάθαρα πόσο ανέτοιμος, ανεπαρκής και εν τέλει ακατάλληλος ήταν για τη θέση του σταθμάρχη ο μοιραίος Βασίλης Σαμαράς.

Ενότητα 3: «Το 62 ακούει;»

Ακούστε πώς γίνεται αντιληπτό το δυστύχημα και ποιες ήταν οι αντιδράσεις όσων βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή των τραγικών εξελίξεων.

Ενότητα 4: «Αμάν! Έγινε τράκα»

Ο Σαμαράς προσπαθεί να παραστήσει τον ανήξερο και ακούγεται υπερβολικά ψύχραιμος. Κάποιοι όμως έχουν ήδη καταλάβει ακριβώς το γιατί συγκρούστηκαν τα δύο τρένα -έστω και εάν προς στιγμήν αρνούνται να το πιστέψουν.

Τα «αστειάκια» για τις σεξουαλικές επιδόσεις μεταξύ σταθμαρχών και η απορία «ξέρεις κανένα σουβλατζίδικο;»

Ανήκουστη, απαράδεκτη ελαφρότητα εν ώρα υπηρεσίας -και δη σε μια τόσο δύσκολη ημέρα: Πολύπειροι και αποδεδειγμένα ικανοί σταθμάρχες χαλαρώνουν και χρησιμοποιούν την κρατική ραδιοσυχνότητα του ΟΣΕ για να ανταλλάξουν μεταξύ τους χοντροκομμένα, χυδαία σεξουαλικά αστεία και πληροφορίες για ντελίβερι.

Στη φωτογραφία επάνω, το εσωτερικό του μοιραίου IC62 λίγα λεπτά πριν από τη σύγκρουσή του με την εμπορευματική αμαξοστοιχία 63503. 

 (Πηγή φωτογραφίας protothema.gr)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News