Παρέμβαση εισαγγελέα για την εγκατάλειψη της λευκής τίγρης στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο

Ελλάδα
Παρέμβαση εισαγγελέα για την εγκατάλειψη της λευκής τίγρης στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Είχε στείλει επιστολή και φιλοζωικός σύλλογος - Η υγεία του δείχνει βελτίωση

Η εγκατάλειψη της 4 μηνών λευκής τίγρης έξω από το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο, προκάλεσε την παρέμβαση του εισαγγελέα, καθώς το ζώο βρέθηκε εξαθλιωμένο και με σοβαρά προβλήματα υγείας, με τους ειδικούς να εμφανίζονται απαισιόδοξοι και επιφυλακτικοί για το αν το μικρό τιγράκι θα τα καταφέρει.  

Ειδικότερα και σύμφωνα με το protothema.gr, η Αντεισαγγελέας Αρείου Πάγου Αναστασία Μασούρα παρενέβη αυτεπαγγέλτως μετά από πληροφορίες που είδαν «φως» της δημοσιότητας σύμφωνα με τις οποίες έχει καταγραφεί σε βίντεο ο άντρας που εγκατέλειψε το παράλυτο τιγράκι σε κάδο έξω από το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο.

Η ανώτατη εισαγγελέας ζήτησε να εντοπιστούν ο υπεύθυνοι της κακοποίησης και εγκατάλειψης του ζώου, που εκτιμάται ότι, είναι θύμα εμπορίου άγριων ζώων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Αντεισαγγελέας Αρείου Πάγου η οποία έχει την εποπτεία για όλα τα περιστατικά κακοποίησης και εγκατάλειψης ζώων ανά την επικράτεια, θα επισκεφτεί τις επόμενες ημέρες μαζί με την Εισαγγελέα Πρωτοδικών κ. Σταθουλοπούλου, η οποία ασχολείται και αυτή με την κακοποίηση της τίγρης, το Αττικό Πάρκο για να δουν τη μικρή τίγρη στο πλαίσιο αυτοψίας, που διενεργούν για την υπόθεση.

Σημειώνεται, ότι το τιγράκι μετά από ιδιαίτερη φροντίδα έχει δείξει σημάδια βελτίωσης και εντός της εβδομάδας αναμένεται να κάνει εξετάσεις για την πορεία της υγείας του.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News