Ματίνα Παγώνη: Επιτήδειοι χρησιμοποιούν το όνομά της για την προώθηση φαρμάκου μέσω διαδικτύου

Ελλάδα
Ματίνα Παγώνη: Επιτήδειοι χρησιμοποιούν το όνομά της για την προώθηση φαρμάκου μέσω διαδικτύου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μήνυση κατέθεσε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, για υπόθεση απάτης με το όνομά της

Το όνομα της λοιμωξιολόγου και προέδρου της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας – Πειραιά (ΕΙΝΑΠ), Ματίνας Παγώνη, χρησιμοποιούν επιτήδειοι για να προωθήσουν φαρμακευτικό σκεύασμα, μέσω διαδικτύου, παραπλανώντας τους καταναλωτές.

Η κυρία Παγώνη δεν έχει δώσει τη συγκατάθεσή της για τη χρήση του ονόματός της. Στην εν λόγω διαφήμιση αναφέρεται ψευδώς, ότι η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ έχει παραχωρήσει συνέντευξη αναφορικά με την αποτελεσματικότητα του προϊόντος. Μέσω του δικηγόρου της, Γιάννη Καρούζου κατέθεσε μήνυση προς τις αρμόδιες Αρχές ώστε η ΕΛ.ΑΣ. και η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος να διερευνήσουν την υπόθεση και να αποδοθούν οι ποινικές ευθύνες σε κάθε υπεύθυνο.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του δικηγόρου της Ματίνας Παγώνη:

«Με την ιδιότητα μου ως πληρεξουσίου δικηγόρου της κυρίας Ματίνας Παγώνη, ανακοινώνω ότι η ίδια ουδόλως σχετίζεται με τη διαφήμιση και αγορά φαρμακευτικού σκευάσματος – προϊόντος με ονομασία "fungent.

Συστήνεται η προσοχή στο σύνολο των καταναλωτών καθώς η κυρία Παγώνη, ουδέποτε έχει παραχωρήσει συνέντευξη αναφορικά με την αποτελεσματικότητα του εν λόγω προϊόντος, ενώ ουδόλως έχει αναμειχθεί στην προώθηση και πώλησή του. Επρόκειτο για διαφήμιση προϊόντος με απατηλά μέσα, με δημοσίευση κατασκευασμένης συνέντευξης, την οποία ουδέποτε παραχώρησε η εντολέας μου αλλά και με χρήση προσωπικών της φωτογραφιών, οι οποίες έχουν χρησιμοποιηθεί για προωθητικούς σκοπούς χωρίς τη γνώση και τη συναίνεσή της. Η ίδια καταγγέλλει την εξαπάτηση των καταναλωτών και των ασθενών, η οποία επιχειρείται με την παράνομη εκμετάλλευση της επαγγελματικής της φήμης και αξιοπιστίας, που έχουν αποκτηθεί με προσωπικό μόχθο, αφοσίωση στην ιατρική επιστήμη και λειτούργημα και αυταπάρνηση στην υπηρεσία της δημόσιας υγείας.

Επιχειρείται παρανόμως εκμετάλλευση της εμπιστοσύνης που η κυρία Παγώνη χαίρει από το σύνολο των ασθενών της και γίνεται προσπάθεια καπηλείας της επαγγελματικής και επιστημονικής της πορείας και αξιοπιστίας. Για το λόγο αυτό για τη διαφύλαξη της επαγγελματικής της φήμης και κύρους της αλλά και για την προστασία των ασθενών και της δημόσιας υγείας, η ίδια κατέθεσε άμεσα μήνυση προς τις αρμόδιες αρχές προκειμένου η Ελληνική Αστυνομία και η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος να διερευνήσει τα ανωτέρω και να αποδοθούν οι προσήκουσες ποινικές ευθύνες σε κάθε υπεύθυνο. Τέλος, η κυρία Παγώνη επιθυμεί να διευκρινίσει με το παρόν σε όλους τους καταναλωτές ότι η διακίνηση και η πώληση φαρμάκων μέσω διαδικτύου απαγορεύεται ρητά από την ισχύουσα νομοθεσία και η χρήση τέτοιων προϊόντων ενέχει σοβαρούς κινδύνους για την υγεία, ενώ ένα φάρμακο ή σκεύασμα είναι ασφαλές, μόνο όταν έχει παραχθεί και ελεγχθεί ποιοτικά σύμφωνα με τους κανόνες που επιτηρούν οι αρμόδιοι κρατικοί φορείς, και μόνο όταν διατίθεται μέσω της νόμιμης αλυσίδας διακίνησης».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News