Τραγωδία στα Τέμπη: Νέο βίντεο από τα πρώτα λεπτά της σύγκρουσης - «Έχει γίνει έκρηξη, το ένα τρένο έχει πέσει στο άλλο»

Ελλάδα
Τραγωδία στα Τέμπη: Νέο βίντεο από τα πρώτα λεπτά της σύγκρουσης - «Έχει γίνει έκρηξη, το ένα τρένο έχει πέσει στο άλλο»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο βίντεο που κατέγραψε επιβάτης του μοιραίου Intercity62 φαίνεται η κόλαση φωτιάς που ξέσπασε μετά τη σύγκρουση των τρένων

Ένα νέο συγκλονιστικό βίντεο από τα πρώτα λεπτά μετά την σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη ήρθε στη δημοσιότητα το πρωί της Πέμπτης.

Στο βίντεο που κατέγραψε επιβάτης του μοιραίου Intercity62 φαίνεται η κόλαση φωτιάς που ξέσπασε μετά τη σύγκρουση των τρένων με κάποιον να λέει «έχει γίνει έκρηξη, το ένα τρένο έχει πέσει στο άλλο».

Στο ίδιο βίντεο έχουν καταγραφεί και οι φωνές ανθρώπων που προσπαθούν να βγουν από το επιβατικό τρένο με έναν από τους επιζώντες να μιλά στο τηλέφωνο με συγγενή του και να ζητά βοήθεια, σύμφωνα με το protothema.gr.

«Μετά την Λάρισα έγινε το τρακάρισμα. Είδα παράθυρα σπασμένα και βγήκα έξω, και δεν μπορούσα να κατέβω κάτω. Ξαναμπήκα μέσα και μετά άνοιξαν οι πόρτες και βγήκα. Βοήθησα έναν κύριο που έπεσε τρεις φορές κάτω και τον έβγαλα έξω» είπε στο MEGA ο Αρσλάν, ο άνθρωπος που κατέγραψε το επίμαχο βίντεο.

//--> //-->

«Έπειτα πήγα μπροστά που είχε φωτιά, αλλά δεν μπορούσα να πλησιάσω γιατί ήταν ψηλά πάνω. Ήταν όλα τα βαγόνια τα μπροστά με φωτιά και είχαν αίματα όλα τα παιδιά. Ήρθε και η αστυνομία και η πυροσβεστική. Ήταν πολύ ψηλά δεν μπορούσες να ανέβεις πάνω» συνέχισε την περιγραφή των πρώτων στιγμών μετά τη σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη.

Όσον αφορά τον ίδιο είπε, τέλος, ότι «δεν κράτησαν τα στοιχεία μου όταν πήγα με πούλμαν στη Θεσσαλονίκη. Χτύπησα λίγο το χέρι μου, είμαι καλά. Πήγα στο φαρμακείο μόνο και πήρα κάτι χάπια, δεν χτύπησα πολύ».

Τα βίντεο της τραγωδίας

Το βίντεο αυτό έρχεται να προστεθεί στον κατάλογο των συγκλονιστικών ντοκουμέντων από τη σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη.

Κάμερα από κύκλωμα ασφαλείας κατέγραψε τη συγκλονιστική στιγμή της σύγκρουσης του επιβατικού με το εμπορευματικό τρένου τα οποία βρέθηκαν στην ίδια γραμμή με τα βαγόνια να τυλίγονται στις φλόγες μετά από αυτή

Η στιγμή της σύγκρουσης των δύο τρένων στα Τέμπη

Σε άλλο βίντεο διακρίνεται επιβάτης του Intercity να έχει βγει από το βαγόνι που βρισκόταν και να περπατά στο οδόστρωμα, δίπλα στα συντρίμμια, την ώρα που η φωτιά ακόμα καίει από την έκρηξη που ακολούθησε της σύγκρουσης.

Σε βίντεο που δημοσιεύτηκε τις πρώτες ώρες μετά την τραγωδία ακούγεται επιβάτης να φωνάζει «βγείτε όλοι!» ενώ για να βεβαιωθούν ότι όλοι όσοι είναι σε θέση να φύγουν έχουν εγκαταλείψει τα βαγόνια, οι επιβάτες φωνάζουν ξανά και ξανά: «Είναι κανείς μέσα στο τρένο;».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News