Τραγωδία στα Τέμπη: Στο τραπέζι του Υπουργικού Συμβουλίου η αποκατάσταση και ασφάλεια των ελληνικών σιδηροδρόμων

Ελλάδα
Τραγωδία στα Τέμπη: Στο τραπέζι του Υπουργικού Συμβουλίου η αποκατάσταση και ασφάλεια των ελληνικών σιδηροδρόμων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνεδριάζει σήμερα Πέμπτη το Υπουργικό Συμβούλιο για θεσμικές παρεμβάσεις ανάταξης του σιδηροδρομικού δικτύου

Στις 11 το πρωί συνεδριάζει το Υπουργικό Συμβούλιο υπό τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη με μοναδικό θέμα την αποκατάσταση και ασφάλεια των ελληνικών σιδηροδρόμων. Ο Υπουργός Επικρατείας, αρμόδιος και για τα θέματα του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, Γιώργος Γεραπετρίτης πρόκειται να ενημερώσει το Υπουργικό Συμβούλιο για την αυτοψία που έκανε σε Λάρισα και Θεσσαλονίκη σε υποδομές, μετά το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Στη σημερινή συνεδρίαση πρόκειται να ανακοινωθούν θεσμικές παρεμβάσεις για την τάχιστη ανάταξη του σιδηροδρομικού δικτύου, σύμφωνα με την ΕΡΤ. 

Ο κ. Γεραπετρίτης κατά τη χθεσινή συνέντευξη Τύπου τόνισε ότι δεν υπάρχει καμία διάθεση συμψηφισμών από την κυβέρνηση και εξέφρασε την εκτίμηση ότι ενδεχομένως ο σιδηρόδρομος να λειτουργήσει και πάλι μέχρι το τέλος του μήνα, τονίζοντας – ωστόσο – ότι προέχει να εξασφαλιστούν όλες οι απαραίτητες προϋποθέσεις ασφαλείας. Επίσης, ζήτησε εκ νέου συγνώμη για το ότι η κυβέρνηση δεν μπόρεσε να αποτρέψει το δυστύχημα και τόνισε ότι “η οδύνη πρέπει να βρει κάθαρση”.

Ο υπουργός, αρμόδιος και για θέματα Υποδομών και Μεταφορών, παρουσίασε μια σειρά μέτρων για την αναδιοργάνωση των σιδηροδρόμων, μεταξύ των οποίων η υποχρεωτική παρουσία δυο σταθμαρχών ανά βάρδια και η μείωση των δρομολογίων. «Η ευθύνη η οποία αναλογεί στην παρούσα κυβέρνηση έχει αναληφθεί, οφείλω και πάλι να ζητήσω συγγνώμη εκ μέρους της κυβέρνησης απέναντι στις οικογένειες των θυμάτων και απέναντι σε όλους τους πολίτες για το ότι δεν μπορέσαμε να αποτρέψουμε αυτό το απίστευτο δυστύχημα. Δεν είμαστε εδώ για να κάνουμε συμψηφισμούς είμαστε υπόλογοι απέναντι στην κοινωνία. Δεν πρόκειται να κρυφτούμε πίσω από το ανθρώπινο λάθος».

Σημειώνεται ότι η συνεδρίαση του Υπουργικού είναι αυτή που δεν έγινε την προηγούμενη Παρασκευή καθώς μεσολάβησε η τραγωδία στα Τέμπη και είχε ως αντικείμενο την αύξηση του κατώτατου μισθού, ενώ μέσα από τις ανακοινώσεις θα περιγραφόταν και ο οδικός χάρτης μέχρι τις εκλογές.

Ο κ. Μητσοτάκης αύριο Παρασκευή 10 Μαρτίου θα επισκεφθεί με το ίδιο θέμα της στην ατζέντα την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News