"Έχουν ταυτοποιηθεί όλες οι σοροί, εκτός από ενός άνδρα αλλοδαπού" σύμφωνα με την προϊστάμενη ιατροδικαστικής υπηρεσίας Λάρισας

Ελλάδα
"Έχουν ταυτοποιηθεί όλες οι σοροί, εκτός από ενός άνδρα αλλοδαπού" σύμφωνα με την προϊστάμενη ιατροδικαστικής υπηρεσίας Λάρισας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στους 57 οι επιβεβαιωμένοι νεκροί - Αύριο η επανεξέταση δύο σορών

Για την ταυτοποίηση των σορών μετά την τραγωδία στα Τέμπη μίλησε η προϊστάμενη της ιατροδικαστικής υπηρεσίας Λάρισας, Ρουμπίνη Λεονταρή.

«Έχουν ταυτοποιηθεί όλες οι σοροί και όλα τα τμήματα, εκτός από ενός άνδρα αλλοδαπού» δήλωσε ειδικότερα στο Mega.

Σχετικά με την καταγγελία οικογένειας ότι έχει δώσει δείγμα DNA ωστόσο δεν έχει βρεθεί η κόρη τους, η κ. Λεονταρή σημειώνει: «Δεν έχουμε μέχρι στιγμής μια σορό που να αντιστοιχεί στο DNA της οικογένειας. Αν ήταν στο κέντρο της πολύ μεγάλης φωτιάς, σαφώς θα μπορούσε και να μην βρεθεί».

https://player.glomex.com/integration/1/iframe-player.html?integrationId=4059a01hkr65z550&playlistId=v-cr088az4clep

Συμφωνά με την ιατροδικαστή, τον πρώτο λόγο στην ταυτοποίηση των σορών είχε ειδικό κλιμάκιο που έφτασε στην περιοχή από την Αθήνα.

«Όταν ήρθε το κλιμάκιο χειρισμού απωλειών θυμάτων σε μαζικές καταστροφές, μας εξηγεί ότι πρέπει να ακολουθεί ένα πρωτόκολλο και ουσιαστικά τον πρώτο και τελευταίο λόγο τον είχε το κλιμάκιο» σημείωσε δε.

Αύριο αναμένεται η επανεξέταση δύο σορών μετά από αιτήματα των οικογενειών παρουσία τεχνικού συμβούλου που έχουν ορίσει οι ίδιες, ωστόσο «η ταυτοποίηση του DNA δεν αφήνει περιθώρια λάθους».

Οι αταυτοποίητες σοροί

Μια φοιτήτρια και ένας μετανάστης που ταξίδευαν με τη μοιραία αμαξοστοιχία στα Τέμπη παραμένουν αταυτοποίητοι, γιατί ακόμη δεν έχουν βρεθεί ίχνη τους, σχεδόν μία εβδομάδα μετά το τραγικό συμβάν

Σε ρεπορτάζ του το Mega ανέφερε ότι πρόκειται για μια 23χρονη και έναν 34χρονο από το Μπανγκαλντές.

Οι γονείς της φοιτήτριας της Αρχιτεκτονικής, έχουν να επικοινωνήσουν μαζί της από το βράδυ της Τρίτης. Ως τώρα δεν έχουν από πουθενά νέα για την μοναχοκόρη του

Ώρες αγωνίας και για την οικογένεια του 34χρονου από το Μπαγκλαντές, την εξαφάνιση του οποίου δήλωσε στις Αρχές ένας φίλος του. Ο άνδρας ταξίδεψε με το μοιραίο τρένο από την Αθήνα για την Θεσσαλονίκη προκειμένου να εκδώσει τα χαρτιά παραμονής του στη χώρα.

Και στις δύο περιπτώσεις οι αρχές έχουν δείγματα DNA, τα οποία όμως δεν ταιριάζουν με καμία σορό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News