Δολοφονία Άλκη Καμπανού: «Υπήρχε κυριολεκτικά λουτρό αίματος. Ο θάνατός του ήταν ακαριαίος» κατέθεσε γιατρός του ΕΚΑΒ

Ελλάδα
Δολοφονία Άλκη Καμπανού: «Υπήρχε κυριολεκτικά λουτρό αίματος. Ο θάνατός του ήταν ακαριαίος» κατέθεσε γιατρός του ΕΚΑΒ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η μάρτυρας ανέφερε ότι ο θάνατος του 19χρονου ήταν ακαριαίος κάτι που επιβεβαιώθηκε λίγο αργότερα όταν μεταφέρθηκε στο ασθενοφόρο

Με την κατάθεση γιατρού κινητής μονάδας του ΕΚΑΒ συνεχίζεται για 12η μέρα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης η δίκη των 12 κατηγορουμένων που βαρύνονται για τη δολοφονική επίθεση εναντίον του 19χρονου Άλκη Καμπανού και της παρέας του, τα ξημερώματα της 1η Φεβρουαρίου 2022, στην περιοχή της Χαριλάου.

«Ήμουν υπηρεσία και κατά τς 12 με μια παρά δεχθήκαμε κλήση για περιστατικό με έναν μαχαιρωμένο. Μιλώντας με αστυνομικούς μάς είπαν ότι τα θύματα είναι περισσότερα» ήταν τα λόγια με τα οποία ξεκίνησε την κατάθεσή της η μάρτυρας - γιατρός. Περιγράφοντας την εικόνα που αντίκρισε φθάνοντας στο σημείο της επίθεσης, στα σκαλοπάτια οικοδομής επί της οδού Θ. Γαζή, η ίδια ανέφερε: «Κατεβαίνοντας από το όχημα της κινητής μονάδας υπήρχε στα αριστερά μου ένας νεαρός γερμένος ανάσκελα στις σκάλες που έφερε πολλαπλά τραύματα από την κεφαλή μέχρι τα πόδια. Είχε επαφή με το περιβάλλον αλλά βρισκόταν σε σύγχυση» είπε για τον 20χρονο φίλο του 'Άλκη.

Συνεχίζοντας η ίδια την κατάθεσή της και αναφερόμενη στον 'Άλκη Καμπανό σημείωσε: «Στα δεξιά μου, σε ένα τοιχάκι πεσμένος καθιστός ήταν άλλος νεαρός. Δεν είχε καμία επαφή με το περιβάλλον. Κάτω από τη βουβωνική χώρα υπήρχε αθρόα και κατακλυσμιαία αιμορραγία. Κυριολεκτικά ένα λουτρό αίματος. Ψηλάφησα για σφυγμό. Δεν ανέπνεε και λόγω της αθρόας αιμορραγίας ήταν έκζεμος (σ.σ. δεν είχε αίμα)».

Η μάρτυρας ανέφερε ότι ο θάνατος του 19χρονου ήταν ακαριαίος κάτι που επιβεβαιώθηκε λίγο αργότερα όταν μεταφέρθηκε στο ασθενοφόρο. Εκεί ακολούθησαν νέες προσπάθειες να διαπιστωθεί εάν είναι εν ζωή. «Κατόπιν διαπίστωσης του θανάτου έσπευσα να βοηθήσω τον φίλο του που ήταν ακόμη ζωντανός» σημείωσε. Μεταφέροντας στο δικαστήριο τη στιχομυθία που είχε με τον τραυματισμένο φίλο του 'Αλκη, η γιατρός του ΕΚΑΒ ανέφερε ότι ήταν έκδηλη η αγωνία του να μάθει για την τύχη του 19χρονου, παρά την κατάστασή του και τα συμπτώματα «ζάλης, υπνηλία και κεφαλαλγίας» που είχε.

Η δίκη είναι σε εξέλιξη και μετά την ολοκλήρωση του κύκλου των ερωτήσεων προς τη γιατρό του ΕΚΑΒ στο βήμα αναμένεται να ανέβει άλλος μάρτυρας.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News