Ο Ντογιάκος διέταξε νέα έρευνα -Για καθυστερήσεις στα έργα εκσυγχρονισμού του ΟΣΕ (vid)

Ελλάδα
Ο Ντογιάκος διέταξε νέα έρευνα -Για καθυστερήσεις στα έργα εκσυγχρονισμού του ΟΣΕ (vid)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αίτημα για την αναβάθμιση της έρευνας για αίτια της τραγωδίας στα Τέμπη και τον ορισμό εφέτη ανακριτή υπέβαλε στην Ολομέλεια Εφετών Λάρισας ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Λάρισας Σταμάτης Δασκαλόπουλος. Με έγγραφό του λόγω της σοβαρότητας της ζητεί να συγκληθεί η Ολομέλεια Εφετών και να αναθέσει από εδώ και στο εξής την έρευνα σε ανώτερο ανακριτή

Μετά τις καταγγελίες για καθυστερήσεις στα έργα εκσυγχρονισμού του ΟΣΕ διατάχθηκε από τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισίδωρο Ντογιάκο νέα έρευνα, η οποία ανατέθηκε στον Οικονομικό εισαγγελέα Χρήστο Μπαρδάκη.

Μεταξύ άλλων θα ελεγχθούν οι συμβάσεις και οι λόγοι για τους οποίους δεν προχώρησαν τα έργα εκσυγχρονισμού, καθώς και τα χρήματα που διατέθηκαν χωρίς αποτέλεσμα.

Αίτημα Δασκαλόπουλου για ορισμό εφέτη ανακριτή στην έρευνα για το πολύνεκρο σιδιηροδρομικό δυστύχημα.

Αίτημα για την αναβάθμιση της έρευνας για αίτια της τραγωδίας στα Τέμπη και τον ορισμό εφέτη ανακριτή υπέβαλε στην Ολομέλεια Εφετών Λάρισας ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Λάρισας Σταμάτης Δασκαλόπουλος. Με έγγραφό του λόγω της σοβαρότητας της ζητεί να συγκληθεί η Ολομέλεια Εφετών και να αναθέσει από εδώ και στο εξής την έρευνα σε ανώτερο ανακριτή.

Η ανακριτική έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη αναμένεται να κινηθεί και προς την αναζήτηση τυχόν ευθυνών υπηρεσιακών παραγόντων του ΟΣΕ. Μεταξύ άλλων θα ερευνηθούν πώς τοποθετήθηκε ο κατηγορούμενος σταθμάρχης σε αυτό το νευραλγικό πόστο στη Λάρισα. Στο μικροσκόπιο έχουν μπει και οι υπηρεσιακές συνομιλίες μεταξύ των σταθμαρχών και των μηχανοδηγών των αμαξοστοιχιών

https://player.glomex.com/integration/1/iframe-player.html?integrationId=4059a01hkr65z550&playlistId=v-cqzamrilrli9
ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News