Ωρωπός: Με εντολή Πλεύρη απολύεται ο ένας εκ των δύο υπαλλήλων που κατέβρεξαν γυμνή ηλικιωμένη

Ελλάδα
Ωρωπός: Με εντολή Πλεύρη απολύεται ο ένας εκ των δύο υπαλλήλων που κατέβρεξαν γυμνή ηλικιωμένη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το υπουργείο Υγείας με ανακοίνωσή του ενημερώνει πως ο Θάνος Πλεύρης έδωσε εντολή για άμεση κίνηση διαδικασιών απόλυσης του ενός εκ των δύο υπαλλήλων που κατέβρεξαν την ηλικιωμένη στον Ωρωπό

Σάλος έχει προκληθεί από την απάνθρωπη συμπεριφορά του πληρώματος δημοτικού ασθενοφόρου στον Ωρωπό, όπου δύο υπάλληλοι φαίνονται να καταβρέχουν σε πυλωτή μια ηλικιωμένη γυναίκα, έτσι ώστε να τη βάλουν στη συνέχεια στο όχημα.

Ήδη για το θέμα ξεκίνησε εισαγγελική έρευνα, ενώ σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας, ο Θάνος Πλεύρης κίνησε τις διαδικασίες για την απόλυση του ενός εκ των δύο καθώς είναι υπάλληλος και σε νοσοκομείο με τη δυνατότητα άσκησης ιδιωτικού έργου.

Παράλληλα, το υπουργείο, ξεκαθαρίζει πως το περιστατικό αφορά ιδιωτικό ασθενοφόρο και δεν σχετίζεται με το ΕΚΑΒ και τις δικές του αρμοδιότητες.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας:

«Αναφορικώς με το άθλιο περιστατικό απάνθρωπης συμπεριφοράς στον Ωρωπό το συγκεκριμένο πλήρωμα αφορά σε ιδιωτικό ασθενοφόρο που δεν σχετίζεται με το ΕΚΑΒ και το υπουργείο Υγείας

Ωστόσο ο ένας από τους δύο ιδιωτικά εργαζόμενους προκύπτει ότι παράλληλα είναι και υπάλληλος σε νοσοκομείο με δυνατότητα άσκησης ιδιωτικού έργου.

Ως εκ τούτου, παρόλο που η πράξη του έχει γίνει στο πλαίσιο του ιδιωτικού έργου άσχετα από τα υπαλληλικά του καθήκοντα, λόγω της απαξίας της πράξης του τίθεται με εντολή του Υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη άμεσα σε αργία και κινείται η διαδικασία απόλυσης του».

Εισαγγελική έρευνα για το πλήρωμα

Εισαγγελική έρευνα διατάχθηκε μετά τις εικόνες ντροπής με το πλήρωμα δημοτικού ασθενοφόρου του να πλένει με το λάστιχο, γυμνή σε πυλωτή μια ηλικιωμένη γυναίκα πριν να την παραλάβει. Με παρέμβαση του προϊσταμένου της εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Αντώνη Ελευθεριάνου διατάχθηκε η διενέργεια έρευνας για το αδίκημα της σωματικής βλάβης σε βάρος αδύναμου ατόμου. Η διενέργεια της προκαταρκτικής εξέτασης ανατέθηκε στον εισαγγελέα πρωτοδικών Κώστα Σπυρόπουλο.

Ήδη, έχει διαταχθεί ΕΔΕ από τον δήμο Ωρωπού για το περιστατικό. Πληροφορίες αναφέρουν ότι το ασθενοφόρο είχε κληθεί να παραλάβει την 70χρονη γυναίκα από την κατοικία της, στην οποία ζούσε αβοήθητη. Για άγνωστο λόγο, αποφασίστηκε να την ξαπλώσουν σε μία κουβέρτα, χωρίς τα ρούχα της, και να την πλύνουν με ένα λάστιχο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News