Τραγωδία στα Τέμπη: Το διπλό, μοιραίο, λάθος του σταθμάρχη - Βίντεο ντοκουμέντο

Ελλάδα
Τραγωδία στα Τέμπη: Το διπλό, μοιραίο, λάθος του σταθμάρχη - Βίντεο ντοκουμέντο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η μοιραία αμαξοστοιχία τη στιγμή που περνάει από τη λάθος κατεύθυνση των γραμμών, έχει καταγραφεί σε βίντεο από κάμερα ασφαλείας. Μία ώρα νωρίτερα, το ίδιο λάθος είχε γίνει με τον προαστιακό. Καμία ευθύνη δεν αποδέχεται ο επιθεωρητής του ΟΣΕ.

Την ώρα που βρίσκεται σε εξέλιξη η απολογία του σταθμάρχη της Λάρισας νέες αποκαλύψεις έρχονται στο «φως» της δημοσιότητας και πιο συγκεκριμένα, το διπλό, μοιραίο, λάθος που έκανε ο ίδιος έχει αποτυπωθεί και σε βίντεο από κάμερα ασφαλείας της περιοχής, με την αμαξοστοιχία Intercity 62 να περνάει από τη λάθος κατεύθυνση και να οδηγείται στην ολέθρια σύγκρουση στα Τέμπη.

Τα σφάλματα του 59χρονου είναι εμφανή, ενώ επιβεβαιώνεται ο ισχυρισμός ότι νωρίτερα είχε κάνει το ίδιο λάθος και με τον προαστιακό, ωστόσο, αποφεύχθηκε νέα τραγωδία καθώς γύρισε το κλειδί. Πιθανότατα από παρέμβαση άλλου σταθμάρχη που ήταν μαζί του στη βάρδια, ο οποίος όμως στη συνέχεια φέρεται να αποχώρησε.

//--> //-->

Ο προαστιακός Βόλου – Λάρισας έχει καταγραφεί σε βίντεο ντοκουμέντο, να κινείται στο ίδιο ρεύμα που κινήθηκε στη συνέχεια η μοιραία αμαξοστοιχία Intercity 62 καθώς ο σταθμάρχης δεν γύρισε το κλειδί στη διάβαση επί της οδού Καραγάτση για να αποκαταστήσει την κανονική ροή. Σύμφωνα με όσα μεταδόθηκαν στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, ο σταθμάρχης είχε περίπου μία ώρα στη διάθεσή του για να γυρίσει το κλειδί, πράγμα που δεν έκανε.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News