Τραγωδία στα Τέμπη: Καταγγελία για το φορτίο του εμπορικού τρένου - «Είχε παράνομα υλικά που προκάλεσαν την έκρηξη»

Ελλάδα
Τραγωδία στα Τέμπη: Καταγγελία για το φορτίο του εμπορικού τρένου - «Είχε παράνομα υλικά που προκάλεσαν την έκρηξη»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Τα δηλωμένα υλικά που κουβαλούσε, δεν μπορεί να δικαιολογήσει το μέγεθος της έκρηξης» - Μια σοβαρή καταγγελία έκανε ο δικηγόρος του ενός πολυτραυματία από τη σύγκρουση τρένων στα Τέμπη το βράδυ της Τρίτης (28.02.2023).

«Η εμπορική αμαξοστοιχία που συγκρούστηκε με το τρένο Intercity στα Τέμπη, κουβαλούσε αδήλωτα υλικά», σε αυτή την καταγγελία προέβη ο δικηγόρος του ενός πολυτραυματία από τη σύγκρουση των τρένων το βράδυ της Τρίτης, 28 Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με την καταγγελία, το τρένο πήγαινε με μικρή ταχύτητα και αυτό σε συνδυασμό με τα δηλωμένα υλικά που κουβαλούσε δεν μπορεί να δικαιολογήσει το μέγεθος της έκρηξης.

Όπως λέει, το «μανιτάρι» που δημιουργήθηκε μετά την έκρηξη σημαίνει ότι είχε προπάνιο, κηροζίνη η κάποια άλλη πολύ εύφλεκτο.

«Γι’ αυτό σήμερα από τη στιγμή που υπάρχει η καταγγελία για παράνομο υλικό, θα πρέπει να έρθει ειδικό κλιμάκιο της Πυροσβεστικής από την Αθήνα να το ερευνήσει. Δε δικαιολογείται με 2 φιάλες υγραερίου αυτή έκρηξη» είπε, διευκρινίζοντας πως ακόμα και αυτές είναι απαγορευμένες στα τρένα.

Βέβαια η διοίκηση της εταιρείας αναφέρουν πως δεν ήταν φιάλες υγραερίου αλλά για τα φρένα.

Όπως είπε ο δικηγόρος, πηγές αναφέρουν πως η παράνομη μεταφορά υλικών είναι κάτι που γίνεται καιρό.

Επίσης ο δικηγόρος αναφερόμενος στις πληροφορίες για μουσική στο σταθμαρχείο λίγο πριν τη σύγκρουση, είπε πως η καταγγελία αυτή δεν υποστηρίζει πως ο σταθμάρχης ήταν μεθυσμένος αλλά ότι δεν ήταν στη θέση του.

Δείτε τι λέει για τα παράνομα υλικά στο 1:49

//--> //-->
ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News