Τραγωδία στα Τέμπη: Συγκλονίζει ο καθηγητής της Αναστασίας: «Σου οφείλω συγγνώμη επειδή…»

Ελλάδα
Τραγωδία στα Τέμπη: Συγκλονίζει ο καθηγητής της Αναστασίας: «Σου οφείλω συγγνώμη επειδή…»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συγκλονίζει ο καθηγητής της Αναστασίας, Παντελής Κούρος, ο οποίος θέλοντας να την αποχαιρετήσει δημόσια δημοσίευσε μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook την φωτογραφία της με ένα κείμενο που σπαράζει καρδιές

Σπαράζει καρδιές ο καθηγητής της Αναστασίας που έχασε τη ζωή της στο τραγικό δυστύχημα που σημειώθηκε το βράδυ της Τρίτης, 28 Φεβρουαρίου στα Τέμπη.  

Ειδικότερα, θλίψη προκάλεσε ανά το Παγκύπριο και όχι μόνο ο αδόκητος χαμός της 24χρονης Αναστασίας Αδαμίδου από την Πάφο που φοιτούσε στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και πρόσφατα πήρε το πτυχίο της στην Οδοντιατρική αλλά συνέχιζε τις σπουδές της προκειμένου να εξασφαλίσει μεταπτυχιακό.

Ο καθηγητής της Παντελής Κούρος, θέλοντας να αποχαιρετήσει δημόσια την Κύπρια φοιτήτρια του δημοσίευσε μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook την φωτογραφία της και έγραψε στη λεζάντα:

«Αγαπητή Αναστασία.

Δε θυμάμαι. Δε θυμάμαι κορίτσι μου αν σε επέπληξα κάποια φορά που άργησες στα εργαστήρια. Δε θυμάμαι αν σου φώναξα αν κάποια στιγμή δεν τήρησες τα κλινικά πρωτόκολλα. Δε θυμάμαι τι βαθμό σου έβαλα στο μάθημα. Δε θυμάμαι!

Το μόνο που θέλω να σου πω, αν και αργά, αν και ξέρω πως δε θα το ακούσεις, είναι συγνώμη. Όχι για ό,σα ανέφερα παραπάνω, αυτά αν τα έκανα ορθώς τα έκανα, ακόμη κι αν σε στεναχώρησαν στιγμιαία. Σου οφείλω ένα συγνώμη επειδή είμαι κομμάτι μιας γενιάς που τραγουδούσε “έχε το νού σου στο παιδί, γιατί αν γλυτώσει το παιδί υπάρχει ελπίδα”, ένα στίχο που αμφιβάλλω αν άκουσες ποτέ δεδομένου του χάσματος των γενεών. Ένα στίχο που όμως κι εμείς δεν καταφέραμε να κάνουμε πράξη. Επειδή επιτρέψαμε στις κακές νοοτροπίες να περάσουν και να διαβάλλουν και τη δική μας γενιά. Επειδή ενταχθήκαμε σ ένα σύστημα όπου το βύσμα κι ο ανάξιος επιπλέει σε σχέση με τον άξιο που όμως δεν τον ξέρουν οι “σωστοί άνθρωποι στις σωστές θέσεις” . Επειδή τα όνειρα και τα ιδανικά μας πήραν χρώμα και κρύφτηκαν πίσω από κομματικά, συντεχνιακά, ατομικά και δεν ξέρω τι άλλα συμφέροντα. Επειδή σταματήσαμε να βλέπουμε που πάμε και πήγαμε εκεί που βλέπαμε. Για όλα αυτά Αναστασία μου, συγνώμη. Κουράγιο στους δικούς σου, σήμερα κλαίω βουβά….συγγνώμη!»

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News