Πάσχα 2023: Πότε κλείνουν και πότε ξανανοίγουν τα σχολεία - Τι θα γίνει με τις εκλογές

Ελλάδα
Πάσχα 2023: Πότε κλείνουν και πότε ξανανοίγουν τα σχολεία - Τι θα γίνει με τις εκλογές

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε περίπτωση που κάποιο από τα σενάρια για κάλπες επαληθευτεί τότε θα υπάρξουν και οι ανάλογες τροποποιήσεις για το κλείσιμο και το άνοιγμα των σχολείων

Το κλείσιμο των σχολείων για το Πάσχα αναμένεται να επηρεαστεί από το πότε θα διεξαχθούν οι εκλογές, καθώς τα σενάρια “δείχνουν” προσώρας κάλπες στις 9 Απριλίου, την Κυριακή των Βαΐων, ή στις 23 του ίδιου μήνα, την Κυριακή του Θωμά.

Το Πάσχα φέτος πέφτει στις 16 Απριλίου και τα σχολεία αναμένεται να κλείσουν μία εβδομάδα νωρίτερα και να ανοίξουν μία εβδομάδα μετά όπως είναι καθιερωμένο.

Οι μαθητικές διακοπές του Πάσχα διαρκούν δύο εβδομάδες για δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια. Έτσι λοιπόν τα σχολεία αναμένεται να κλείσουν τη Μεγάλη Δευτέρα 10 Απριλίου και η επιστροφή των μαθητών στις τάξεις θα γίνει στις 24 Απριλίου.

Σημειώνεται πάντως ότι με ανοιχτά τα σενάρια για τη διεξαγωγή των εκλογών 2023 ενδέχεται να επηρεαστεί είτε το κλείσιμο, είτε το άνοιγμα των σχολείων το Πάσχα.

Οι ημερομηνίες που ακούγονται για τη διεξαγωγή των εκλογών είναι η 9η Απριλίου (Κυριακή των Βαΐων), δηλαδή πριν από τη Μεγάλη Εβδομάδα, αλλά και η 23η Απριλίου, η Κυριακή του Θωμά, μία μέρα δηλαδή πριν από την επιστροφή των μαθητών.

Ωστόσο επειδή τα σχολεία στις εκλογές γίνονται εκλογικά κέντρα και παραμένουν κλειστά Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή και Δευτέρα, σε περίπτωση που κάποιο από τα σενάρια για κάλπες επαληθευτεί τότε θα υπάρξουν και οι ανάλογες τροποποιήσεις για το κλείσιμο και το άνοιγμα των σχολείων.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News