Τέμπη: «Βρήκα ζωντανό ένα μωρό κάτω από το κάθισμά μου», λέει φοιτητής που σώθηκε

Ελλάδα
Τέμπη: «Βρήκα ζωντανό ένα μωρό κάτω από το κάθισμά μου», λέει φοιτητής που σώθηκε

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Μιχάλης Κλάψης, που ήταν στο βαγόνι 3 του τρένου, μόλις συνειδητοποίησε ότι ήταν καλά από τη σφοδρή σύγκρουση, έσπευσε να βοηθήσει όσους είχαν ανάγκη

Τις εφιαλτικές στιγμές που έζησε στο μοιραίο τρένο το βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου στα Τέμπη περιέγραψε ένας 20χρονος φοιτητής από τους Λειψούς. 

Ο Μιχάλης Κλάψης, που ήταν στο βαγόνι 3 του τρένου, μόλις συνειδητοποίησε ότι ήταν καλά από τη σφοδρή σύγκρουση, έσπευσε να βοηθήσει όσους είχαν ανάγκη.

«Μια μητέρα, που τη στιγμή της σύγκρουσης τάιζε το μωρό της, το έχασε και ευτυχώς το βρήκα ζωντανό κάτω από το κάθισμά μου», είπε στην ΕΡΤ Νοτίου Αιγαίου.

Η κατάσταση στο βαγόνι ήταν αποπνικτική λόγω των καπνών. Ο Μιχάλης, αφού κατάφερε να βγάλει από το βαγόνι τη μητέρα και το μωρό από ένα σπασμένο τζάμι, επέστρεψε και κατάφερε να απεγκλωβίσει μία ακόμα κοπέλα που οι λαμαρίνες είχαν σκεπάσει το μισό της σώμα, μαζί με το αγόρι της που εκλιπαρούσε για βοήθεια.

«Όταν βγήκα έξω και είδα την εικόνα τότε κατάλαβα το μέγεθος της καταστροφής», είπε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας ότι η εικόνα των νεκρών και οι κραυγές δεν θα φύγουν από τη μνήμη του.

 (Φωτογραφία από ΕΡΤ Νοτίου Αιγαίου) 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News