Τραγωδία στα Τέμπη: «Απίθανο να βρούμε ζωντανούς στα συντρίμμια», λέει υποστράτηγος της Πυροσβεστικής

Ελλάδα
Τραγωδία στα Τέμπη: «Απίθανο να βρούμε ζωντανούς στα συντρίμμια», λέει υποστράτηγος της Πυροσβεστικής

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μακάρι να διαψευστώ, τόνισε ο Ευάγγελος Φαλάρας

Απαισιόδοξος είναι ο υποστράτηγος Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Θεσσαλίας, Ευάγγελος Φαλάρας, καθώς σε δηλώσεις του δεν έδωσε πολλές ελπίδες για την εύρεση περισσότερων τραυματιών στα συντρίμμια από τα βαγόνια στα Τέμπη, ύστερα από τη θανατηφόρα σύγκρουση των δύο τρένων.

«Σε όλα τα συμβάντα αυτό, που θέλουμε να πετύχουμε είναι να κερδίσουμε τον χρόνο. Για να κερδίσουμε τον χρόνο, σβήνουμε τη φωτιά, σώζοντας τους τραυματίες στα τροχαία ή στα μεγάλα τροχαία ώστε να τους πάμε όσο πιο γρήγορα σε αυτούς που ξέρουν να κάνουν την υπόλοιπη δουλειά, να προστατεύσουν τη ζωή τους και να τους δώσουν τις πρώτες βοήθειες ή να κάνουν τις παρεμβάσεις ώστε να επιστρέψουν υγιείς στη ζωή τους», ανέφερε αρχικά μιλώντας στην ΕΡΤ ο κ. Φαλάρας.

«Σήμερα βρισκόμαστε στη δυσχερή θέση να μην έχουμε αυτή τη μάχη γιατί δεν υπάρχουν πλέον οι ενδείξεις ή οι πιθανότητες να υπάρχει κάποιος ζωντανός στα συντρίμμια, που συνεχίζουμε να επιχειρούμε» υπογράμμισε.

Και πρόσθεσε: «Έχει περιοριστεί και ο χώρος, στον οποίο επιχειρούμε, είναι δύο σημεία, κάποια υπολείμματα του δεύτερου βαγονιού και το σημείο, στο οποίο περιμένουμε να γίνουν παρεμβάσεις από την εταιρεία ώστε να απομακρυνθεί ο κινητήρας της αμαξοστοιχίας για να ελέγξουμε. Από ‘κει και πέρα θέλουμε έναν δεύτερο χρόνο να περάσουμε ξανά όλο το πεδίο για να δούμε μήπως κάτι δεν υπέπεσε, ως οφείλαμε, στην προσοχή μας. Δυστυχώς οι πιθανότητες να έχουμε τραυματίες μέσα σε αυτό το αμάλγαμα μετάλλων και χώματος είναι κάτι εξωπραγματικό. Μακάρι να διαψευστώ αλλά το θεωρώ δύσκολο γιατί πλέον έχει περιοριστεί και το τμήμα, που μένει να ελέγξουμε, είναι αρκετά μικρό και δεν υπάρχει χώρος να υπάρχει κάποιος άνθρωπος τραυματίας».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News