Σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη: «Μου γύρισαν στάχτες και αποκαΐδια, τι να αναγνωρίσω;» - Συγγενείς θυμάτων ξεσπούν

Ελλάδα
Σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη: «Μου γύρισαν στάχτες και αποκαΐδια, τι να αναγνωρίσω;» - Συγγενείς θυμάτων ξεσπούν

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

H συγκλονιστική μαρτυρία μιας γυναίκας που έχασε τον σύζυγό της και το 5χρονο παιδί της στο τραγικό δυστύχημα

Σε 43 ανέρχονται οι επιβεβαιωμένοι νεκροί που έχουν ανασυρθεί μέχρι στιγμής από τα συντρίμμια επιβατικής αμαξοστοιχίας που συγκρούστηκε με εμπορική, στην περιοχή Ευαγγελισμός, κοντά στα Τέμπη, αργά το βράδυ της Τρίτης.

Το τελευταίο 24ωρο οι συγγενείς των αγνοουμένων και των θυμάτων της φονικής σύγκρουσης ζουν έναν συνεχιζόμενο εφιάλτη, και ορισμένοι από αυτούς έχουν βρεθεί αντιμέτωποι με μία από τις πιο τραυματικές εμπειρίες που μπορεί να βιώσει άνθρωπος: την αναγνώριση της σορού των αγαπημένων τους προσώπων που έχασαν τη ζωή τους τόσο αιφνιδιαστικά και άδικα.

Μιλώντας στην «Κοινωνία Ώρα MEGA», μια γυναίκα που έχασε τον σύζυγό της και το 5χρονο παιδί της στο τραγικό δυστύχημα, με δυσκολία συγκρατεί την οργή της, σύμφωνα με το protothema.gr.

//--> //-->

Η μαρτυρία της όταν κλήθηκε να αναγνωρίσει την οικογένειά της, σοκάρει. «Και που πήγαμε (σ.σ. στο νοσοκομείο) τι είδα; Δεν βρήκαμε τίποτα, είδα το παιδί μου, τον άντρα μου; Είδα κάτι; Δεν μου πήραν DNA. Στάχτες πήρα και αποκαΐδια, δε μου έδωσαν τίποτα. Τι; Να αναγνωρίσω μια στάχτη; Δεν μπορώ να κηδέψω τον άντρα μου και το παιδί μου. Έπρεπε να ντρέπονται που βγαίνουν στις τηλεοράσεις. Ντροπή τους και αίσχος, μπορεί να ήταν μέσα στο βαγόνι τα δικά τους τα παιδιά».

«Είμαι με τα ηρεμιστικά. 40 χρόνων ‘έφυγε’ ο σύζυγός μου και 5 χρόνων το παιδί μου. Ήταν στο πρώτο βαγόνι. Όλοι οι άνθρωποι που είναι εκεί, είναι άχρηστοι, να φύγουν. Βγαίνουν κάποιοι βουλευτές και μας λένε συλλυπητήρια. Να μου πούνε τι; Θα μου φέρουν πίσω το παιδί μου και τον άντρα μου; Να απολυθούν όλοι, είναι όλοι άχρηστοι».

Η ίδια λέει πως, όταν βρει τη δύναμη, θα κινηθεί νομικά. «Δεν είμαι καθόλου καλά. Ακόμα ψάχνουν να βρουν τα παιδιά τους. Τι θα πούνε στις μανάδες αυτές;».

//--> //-->
ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News