Σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη: Ο 20χρονος φοιτητής που με κίνδυνο της ζωής του έσωσε 10 επιβάτες

Ελλάδα
Σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη: Ο 20χρονος φοιτητής που με κίνδυνο της ζωής του έσωσε 10 επιβάτες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Ανδρέας Αλικανιώτης είχε την ατυχία να επιβιβαστεί στο βαγόνι 2, που ήταν ένα από αυτά που είχαν τις μεγαλύτερες ζημιές - Όμως ο φοιτητής όχι μόνο κατάφερε να βγει αλώβητος, αλλά αποφάσισε να μείνει και να βοηθήσει, όταν ξέσπασε η φωτιά

Ο Ανδρέας Αλικανιώτης, είναι μόλις 20 ετών και βρισκόταν στο δεύτερο βαγόνι - το οποίο υπέστη και τις σοβαρότερες ζημιές - της επιβατικής αμαξοστοιχίας που συγκρούστηκε με εμπορική στα Τέμπη.

Ωστόσο ο φοιτητής όχι μόνο δεν κατάφερε να βγει αλώβητος, αλλά αποφάσισε να μείνει και να βοηθήσει, όταν ξέσπασε η φωτιά. O Ανδρέας έσπασε ένα τζάμι και βοήθησε 10 ανθρώπους να βγουν από το βαγόνι.

Την αποκάλυψη έκανε η γιατρός, Επιμελήτρια Α΄, Ιστοπαθολόγος του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, Ερη Τζιαστούδη, η οποία τον χαρακτήρισε «επίγειο άγγελο». Ολόκληρη η ανάρτηση: «Αν και ο ουρανός γέμισε σήμερα από αγγέλους, είμαστε τυχεροί που έχουμε ανάμεσά μας έναν επίγειο άγγελο τον 20χρονο φοιτητή Ανδρέα Αλικανιώτη, ο οποίος βγήκε σχεδόν αλώβητος από το 2ο βαγόνι.

Είναι ένας ήρωας γιατί με κίνδυνο της ζωής του, με την τεράστια φωτιά δίπλα του, δεν εγκατέλειψε το βαγόνι αλλά κατάφερε και έσπασε μόνος του το τζάμι και έσωσε τουλάχιστον δέκα ακόμη παιδιά, αγόρια και κορίτσια. Μέσα στη σημερινή μαύρη ημέρα ο Ανδρέας μας έδειξε πως η νέα γενιά των Ελλήνων έχει καλοσύνη, αρχές και ήθος! Συγχαρητήρια  όμορφε Ανδρέα μου, συγχαρητήρια στους γονείς που σε μεγάλωσαν!!!».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News