Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: Εικόνες που «κόβουν» την ανάσα μέσα στα βαγόνια της αμαξοστοιχίας Intercity 62

Ελλάδα
Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: Εικόνες που «κόβουν» την ανάσα μέσα στα βαγόνια της αμαξοστοιχίας Intercity 62

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πολλά πράγματα βρίσκονται στο έδαφος ενώ ένα από τα βαγόνια έχει γύρει προς τα αριστερά ενώ τα αμέσως μπροστινά από αυτό έχουν γίνει άμορφη μάζα από σιδερικά

Σοκάρουν οι εικόνες μέσα στα βαγόνια της αμαξοστοιχίας Intercity 62. Οι επιβάτες του τρένου μετά τη σύγκρουση με την εμπορική αμαξοστοιχία άφησαν πίσω τους τα προσωπικά τους αντικείμενα σε μία προσπάθεια να απεγκλωβιστούν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα.

Όπως φαίνεται και στο βίντεο πολλά πράγματα βρίσκονται στο έδαφος ενώ ένα από τα βαγόνια έχει γύρει προς τα αριστερά ενώ τα αμέσως μπροστινά από αυτό έχουν γίνει άμορφη μάζα από σιδερικά.

Νέες συγκλονιστικές μαρτυρίες από την τραγωδία

Στο μεταξύ όπως δήλωσε ένας νεαρός άνδρας που μίλησε στις κάμερες «αναποδογυρίζαμε μέσα στο βαγόνι μέχρι να σταματήσει και ταυτόχρονα καιγόμασταν» «Έφυγε το μωρό από το καρεκλάκι και σφήνωσε. Ψάχναμε να το βρούμε» δήλωσε μια άλλη αυτόπτης μάρτυρας.

Το δεύτερο βαγόνι ήταν γεμάτο με νέα παιδιά

«Ξαφνικά εκεί που ήμασταν μια χαρά έγινε μια μεγάλη σύγκρουση. Πεταχτήκαμε μπροστά. Έσπασαν τα τζάμια και ξέσπασε και φωτιά. Η σύγκρουση ήταν τρομαχτική αλλά σιγά σιγά βρήκαμε έξω» είπε ο αυτόπτης μάρτυρας ο οποίος επέβαινε στο 5ο βαγόνι, το οποίο υπέστη τις λιγότερες ζημιές από την φονική σύγκρουση της επιβατικής και της εμπορικής αμαξοστοιχίας.

«Την στιγμή της σύγκρουσης καταλαβαίνουμε ότι εκτροχιαζόμαστε. Προσπαθούσαμε να κρατηθούμε από κάπου. Οι σοβαρότεροι τραυματισμοί ήταν στα πρώτα βαγόνια και ήταν εκεί νέα παιδιά» είπε μια γυναίκα, η οποία ευχαρίστησε τα νεαρά άτομα που την βοήθησαν να απομακρυνθεί. «Ανοίξαν την πόρτα, μας πήραν τα πράγματα, μας βοήθησαν πολύ» τόνισε. Μιλώντας για την κατάσταση που αντίκρυσε όταν βγήκε από την αμαξοστοιχία δήλωσε ότι ήταν τραγική. «Ο καπνός σε έπνιγε στο 6ο βαγόνι όχι μπροστά».

Ένας άλλος αυτόπτης μάρτυρας αφηγήθηκε μια συνομιλία που άκουσε μέσω των ασυρμάτων όταν είχαν μείνει στα Παλαιοφάρσαλα με καθυστέρηση. «Όταν ακούς τον μηχανοδηγό να μιλάει με τον υπεύθυνο των εισιτηρίων να λέει “Πάμε και όπου βγει» ξέρεις ότι κάτι δεν θα πάει καλά».

//--> //-->
ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News