Ξεκινούν στις 9/3 οι εργασίες του 38ου συνεδρίου της ΓΣΕΕ

Ελλάδα
Ξεκινούν στις 9/3 οι εργασίες του 38ου συνεδρίου της ΓΣΕΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το 38ο Συνέδριο της Συνομοσπονδίας διεξάγεται με τη συμμετοχή περίπου 400 συνέδρων, οι οποίοι καλύπτουν 120 δευτεροβάθμιες οργανώσεις

Ξεκινούν την Πέμπτη, 9 Μαρτίου, το απόγευμα και θα ολοκληρωθούν την Κυριακή, 12 Μαρτίου, οι εργασίες του 38ου συνεδρίου της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδας (ΓΣΕΕ), το οποίο θα πραγματοποιηθεί σε ξενοδοχείο στο Καβούρι Αττικής.

Στο συνέδριο θα πραγματοποιηθούν απολογισμός και προγραμματισμός δράσης και θα εκλεγούν τα νέα όργανα της Συνομοσπονδίας (διοικητικό συμβούλιο, Εξελεγκτική Επιτροπή και Γενικό Συμβούλιο).

Το 38ο Συνέδριο της Συνομοσπονδίας διεξάγεται με τη συμμετοχή περίπου 400 συνέδρων, οι οποίοι καλύπτουν 120 δευτεροβάθμιες οργανώσεις (Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα). Κάθε σύνεδρος εκπροσωπεί 1.000 συνδικαλισμένους-ψηφίσαντες εργαζόμενους σε πρωτοβάθμιο επίπεδο.

Όπως αναφέρει η ΓΣΕΕ σε ανακοίνωσή της, την έναρξη του συνεδρίου θα κηρύξει η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ενώ έχουν κληθεί να παρευρεθούν και να χαιρετίσουν ο πρωθυπουργός και οι πολιτικοί αρχηγοί. Στο συνέδριο θα παραστούν και αντιπροσωπείες από ευρωπαϊκές και διεθνείς συνδικαλιστικές οργανώσεις.

«Οι συνθήκες, αλλά και τα προβλήματα των εργαζομένων, επιβάλλουν την πραγματοποίηση ενός συνεδρίου ουσίας και αποφάσεων, στο οποίο θα καθοριστεί η στρατηγική της ΓΣΕΕ για όλα τα κρίσιμα θέματα που αφορούν τον κόσμο της μισθωτής εργασίας. Το συνδικαλιστικό κίνημα θα βγει από το 38ο συνέδριο της ΓΣΕΕ πιο ισχυρό, πιο δυνατό και πιο αποτελεσματικό, έχοντας όραμα και θέληση για τομές και αλλαγές προς όφελος πάντα των εργαζομένων, των συνταξιούχων, αλλά και των ανέργων» επισημαίνει η Συνομοσπονδία.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News