Βασίλης Κικίλιας : Ποιο νησί χαρακτήρισε «ναυαρχίδα του τουρισμού» - Αύξηση 20% στην τουριστική κίνηση φέτος

Ελλάδα
Βασίλης Κικίλιας : Ποιο νησί χαρακτήρισε «ναυαρχίδα του τουρισμού» - Αύξηση 20% στην τουριστική κίνηση φέτος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η νησιωτικότητα στρατηγικό πλεονέκτημα της Ελλάδας και στον βιώσιμο τουρισμό, δήλωσε ο υπουργός Τουρισμού

"Η νησιωτικότητα αποτελεί στρατηγικό πλεονέκτημα της Ελλάδας και στον βιώσιμο τουρισμό" δήλωσε χθες από τη Ρόδο ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην εκδήλωση «The Rhodes Co-Lab Sustainable Destination- Strategy & Implementation Plan».

Στην εκδήλωση που διοργανώθηκε από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και τον όμιλο TUI παρουσιάστηκε η στρατηγική και το σχέδιο υλοποίησης της παγκόσμιας πρωτοβουλίας μετασχηματισμού του νησιού σε βιώσιμο τουριστικό προορισμό.

«Η ναυαρχίδα του τουρισμού είναι η Ρόδος και οφείλουμε να την κάνουμε πιο βιώσιμο προορισμό», είπε ο υπουργός Τουρισμού και συμπλήρωσε ότι από τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία που περιλαμβάνει 26 δράσεις μπορούν να επωφεληθούν όλοι οι κλάδοι των εργαζομένων.

Υπογράμμισε ακόμη ότι η ισχυρή οικονομία της χώρας είναι ο τουρισμός και ανέφερε ότι φέτος θα έχουμε 20% αύξηση στην τουριστική κίνηση καθώς και επιμήκυνση της σεζόν.

"Θα κάνουμε ότι μπορούμε για να πετύχει το πρόγραμμα αυτό, τόνισε ο υπουργός Τουρισμού, επισημαίνοντας ότι με την υλοποίηση του ανοίγεται ένας νέος δρόμος και ότι ο ίδιος θα είναι στρατιώτης στην προσπάθεια αυτή".

Πρόκειται για μια εμβληματική πρωτοβουλία που φιλοδοξεί να φέρει το νησί στη νέα εποχή, όπως επεσήμανε στον χαιρετισμό του ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, επισημαίνοντας ότι πρόκειται για ιστορική στιγμή και ότι με την υλοποίηση του, η Ρόδος θα είναι ο πρώτος βιώσιμος προορισμός στον κόσμο.

Στην παρουσίαση παραβρέθηκε και το μέλος της εκτελεστικής επιτροπής του ομίλου TUI και πρόεδρος του ιδρύματος TUI Care Foundation o Thomas Ellerbeck.

Tο The Rhodes Co-Lab Sustainable Destination είναι μια δημιουργική συνεργασία του Ομίλου TUI και της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, που φέρνει κοντά τους βασικούς φορείς και την τοπική κοινωνία σε έναν προορισμό, οι οποίοι θα συνδημιουργήσουν λύσεις που ουσιαστικά διαμορφώνουν και σχεδιάζουν ένα Ολιστικό Βιώσιμο Επιχειρηματικό Μοντέλο για τους τουριστικούς προορισμούς παγκοσμίως.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News