Καβάλα: Παρ' ολίγον τραγωδία σε δημοτικό - Πώς νοσηλεύτρια έσωσε 7χρονο από πνιγμό (vid)

Ελλάδα
Καβάλα: Παρ' ολίγον τραγωδία σε δημοτικό - Πώς νοσηλεύτρια έσωσε 7χρονο από πνιγμό (vid)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λίγο έλειψε να χάσει τη ζωή του μαθητής της Β' Δημοτικού στην Καβάλα από μια μπουκιά κρέπας

Από βέβαιο πνιγμό σώθηκε ένας μαθητής της Β’ τάξης δημοτικού την τελευταία στιγμή. Ειδικότερα, ο μαθητής της Β’ δημοτικού λίγο έλειψε να πνιγεί από μια μπουκιά κρέπας, αλλά σώθηκε τελικά χάρη στην ψυχραιμία της εκπαιδευτικού αλλά και χάρη στην παρουσία μιας σχολικής νοσηλεύτριας που έδρασε πολύ γρήγορα

Λίγο έλειψε να χάσει τη ζωή του μαθητής της Β' Δημοτικού στην Καβάλα από μια μπουκιά κρέπας. «Το παιδάκι το είδα να πνίγεται και αντέδρασα χωρίς να σκεφτώ», ανέφερε στο MEGA η δασκάλα του παιδιού.

Ο μαθητής της Β' Δημοτικού σώθηκε τελικά χάρη στην ψυχραιμία της εκπαιδευτικού αλλά και χάρη στην παρουσία μιας σχολικής νοσηλεύτριας που έδρασε πολύ γρήγορα. «Αν δεν έχεις ψυχραιμία, δεν γίνεται», ανέφερε η ίδια.

«Ο Θεός μας βοήθησε»

Το κουδούνι χτύπησε και οι μαθητές επέστρεψαν στις τάξεις τους από το ολιγόλεπτο διάλειμμα. Ένας 7χρονος βιάστηκε να τελειώσει την κρέπα που τρώει και δαγκώνει μια μεγάλη μπουκιά. Το φαγητό στέκεται στον λαιμό του και ξαφνικά το αγοράκι δεν μπορεί να αναπνεύσει.

Αμέσως πάνω του έτρεξε η δασκάλα, η οποία προσπάθησε να βοηθήσει το παιδί που πνίγεται. «Εκείνη την ώρα δεν ξέρω ο Θεός με βοήθησε. Η Παναγία. Του έκανα αυτήν τη λαβή που είχα δει στην τηλεόραση. Τι κάνεις, πώς το πιάνεις, πώς το πιέζεις κάτω από το στήθος. Βγήκε λίγο το φαγητό αλλά δεν βγήκε τελείως».

Το παιδί παρέμεινε στο πάτωμα μην μπορώντας να αναπνεύσει. Είναι η κομβική στιγμή που η σχολική νοσηλεύτρια θα πάρει την κατάσταση στα χέρια της. «Δεν ήταν τίποτα το σπουδαίο. Πνιγόταν το παιδί. Βοήθησε και η δασκάλα πολύ. Με το φαγητό πνίγηκε, έφαγε μεγάλη μπουκιά και απλά έκανα τη λαβή και το παιδί ανέπνεε», ανέφερε στο MEGA.

«Αν δεν ήταν η νοσοκόμα, δεν ξέρω τι θα κάναμε. Το τράβηξε το παιδί έξω, το είδε ότι πνιγόταν. Εγώ δεν έβαζα τόση δύναμη γι’ αυτό και το παιδί δεν μπορούσε να πετάξει την τροφή. Του έκανε τη λαβή και πέταξε την τροφή έξω. Και την πέταξε σαν ρουκέτα», είπε η δασκάλα. Και πρόσθεσε: «Θα μπορούσε να συμβεί στον καθένα και ο καθένας θα αντιδρούσε έτσι. Το σημαντικό είναι ότι υπήρχε νοσοκόμα στο σχολείο κι αυτή βοήθησε πάρα πολύ».

//--> //-->

Το ευχαριστώ των γονιών

Οι γονείς πληροφορήθηκαν από το τηλέφωνο ότι ο 7χρονος γιος τους λίγο έλειψε να πνιγεί από μια μπουκιά κρέπας και γι' αυτό ευχαρίστησαν το σχολείο που τον έσωσε. «Είναι εξαιρετικό παιδάκι που προσέχει. Γενικά ήταν η κακιά η στιγμή. Σήμερα ήρθε στο σχολείο η γυναίκα. Έφερε πίτες για όλους. Μας ευχαρίστησε ξανά. Με δάκρυα στα μάτια "Ευχαριστώ για το παιδί μου. Γι’ αυτό που κάνατε". Που σας λέω δεν ήταν τίποτα. Ο κάθε άνθρωπος έτσι θα αντιδρούσε», λέει η δασκάλα του παιδιού.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News