Έβγαλαν το σπίτι της σε πλειστηριασμό ενώ πληρώνει δόσεις – «Δεν έχω άλλη περιουσία», λέει η ιδιοκτήτρια

Ελλάδα
Έβγαλαν το σπίτι της σε πλειστηριασμό ενώ πληρώνει δόσεις – «Δεν έχω άλλη περιουσία», λέει η ιδιοκτήτρια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η γυναίκα έχασε τον σύζυγό της και συνιδιοκτήτη του σπιτιού και το fund εκμεταλλεύτηκε αυτό το γεγονός καθώς χάθηκε για το 50% της ιδιοκτησίας η προστασία του νόμου Κατσέλη

Σοκάρει η αναλγησία των funds που αγόρασαν για ψίχουλα «κόκκινα» δάνεια και βγάζουν στο σφυρί χιλιάδες ακίνητα ευάλωτων πολιτών. Μια τέτοια ιστορία αποκαλύφθηκε σε τηλεοπτικό ρεπορτάζ, με μία γυναίκα που έχασε τον σύζυγό της και συνιδιοκτήτη του σπιτιού και το fund εκμεταλλεύτηκε αυτό το γεγονός καθώς χάθηκε για το 50% της ιδιοκτησίας η προστασία του νόμου Κατσέλη. Μάλιστα, όπως δήλωσε η γυναίκα της οποίας το σπίτι βγήκε σε πλειστηριασμό, η ίδια πληρώνει κανονικά τις δόσεις του δανείου, ενώ δεν έχει άλλη περιουσία παρά μόνο αυτό το σπίτι.

Η κ. Αφρoδίτη Καραμανή περιέγραψε την απίστευτη ιστορία της με το «κόκκινο δάνειό» της στην τηλεόραση του OPEN. Όπως είπε, είχε πάρει ένα δάνειο με τον σύζυγό της πριν χρόνια ώστε να αγοράσουν κατοικία. Υπάχθηκαν στον νόμο Κατσέλη το 2019 και ενώ από τότε πλήρωναν κανονικά τις δόσεις τους το σπίτι της βγήκε σε πλειστηριασμό, καθώς επειδή έχασε τον άντρα της έχασε την προστασία του νόμου με τον θάνατό του.

«Είχαμε ψιλικατζίδικο στο Μαρούσι, τα είχαμε βάλει κάτω, είχαμε δυο δουλειές και έτσι ξεκινήσαμε να πάρουμε με δάνειο ένα σπίτι. Ήμασταν μια χαρά, όμως μετά μένει ο σύζυγος χωρίς δουλειά και δυσκόλεψαν τα πράγματα. Ο σύζυγος αρρώστησε από καρκίνο και χάθηκε. Άρχισα να τρέχω για να σώσω αυτό το σπίτι. Έχουμε δουλέψει πολλά χρόνια, δεν έχω άλλη περιουσία, αλήθεια σας λέω» αποκάλυψε η κ. Καραμανή στο OPEN.

Και συνέχισε: «Υπάχθηκα στον νόμο Κατσέλη το 2019, δεν μπορώ να εργαστώ πια, αλλά πληρώνω από τότε κανονικά τις δόσεις μου».

«Ξαφνικά τον Ιούλιο μου χτύπησαν την πόρτα και μου είπαν πως πρέπει να υπογράψω και για τον σύζυγο. Και βγάλανε το σπίτι σε πλειστηριασμό μέχρι να γίνει το οριστικό δικαστήριο», καταλήγει.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News