Συναγερμός στον ΕΟΦ: Συμπλήρωμα διατροφής περιέχει ηρωίνη

Ελλάδα
Συναγερμός στον ΕΟΦ: Συμπλήρωμα διατροφής περιέχει ηρωίνη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο ΕΟΦ εφιστά την προσοχή των καταναλωτών και ζητά αφενός να μη χρησιμοποιήσουν το συγκεκριμένο συμπλήρωμα διατροφής και αφετέρου να ενημερώσουν άμεσα τον Οργανισμό

Συμπλήρωμα διατροφής με ηρωίνη που κυκλοφορεί στην Ευρώπη είναι πιθανό να έχει φτάσει και στην Ελλάδα, σύμφωνα με τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων, ο οποίος προειδοποιεί τους πολίτες να μην το καταναλώσουν.

Σύμφωνα με την ενημέρωση του ΕΟΦ, το προϊόν περιέχει οπιοειδή ναρκωτική ουσία και συγκεκριμένα ηρωίνη άγνωστης συγκέντρωσης.

Πρόκειται για το συμπλήρωμα διατροφής KSM-66 Ashwagandha, της εταιρείας Medicine Garden, το οποίο πωλείται μέσω διαδικτύου.

Ο ΕΟΦ εφιστά την προσοχή των καταναλωτών και ζητά αφενός να μην το χρησιμοποιήσουν και αφετέρου να ενημερώσουν άμεσα τον Οργανισμό.

Η ανακοίνωση του ΕΟΦ έχει ως εξής:

«Ο ΕΟΦ προειδοποιεί ότι το προϊόν KSM-66 Ashwagandha της εταιρείας Medicine Garden το οποίο κυκλοφορεί στην Ευρώπη (επομένως είναι πιθανή η διακίνησή του και στην Ελλάδα) και μέσω διαδικτύου, σαν συμπλήρωμα διατροφής, περιέχει οπιοειδή ναρκωτική ουσία και συγκεκριμένα ηρωίνη άγνωστης συγκέντρωσης. Εφιστάται η προσοχή των καταναλωτών, ώστε σε περίπτωση που έρθει στην κατοχή τους τα προϊόντα, να μην τα χρησιμοποιήσουν και να ενημερώσουν άμεσα τον ΕΟΦ.

Επισημαίνουμε ότι η αγορά προϊόντων αρμοδιότητας ΕΟΦ από μη αξιόπιστες πηγές, όπως είναι το διαδίκτυο, μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την υγεία του καταναλωτή. Η πιο πάνω ειδοποίηση γίνεται ύστερα από ενημέρωση των αρμόδιων αρχών της Δανίας μέσω του Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης για τα Τρόφιμα και τις Ζωοτροφές (RASFF)».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News