Παρακολουθήσεις: Από εταιρεία call center με έδρα τη Θεσσαλονίκη το μολυσμένο με Predator SMS στο κινητό του Ανδρουλάκη

Ελλάδα
Παρακολουθήσεις: Από εταιρεία call center με έδρα τη Θεσσαλονίκη το μολυσμένο με Predator SMS στο κινητό του Ανδρουλάκη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νέες λεπτομέρειες για την απόπειρα παγίδευσης του κινητού του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Νίκου Ανδρουλάκη με το παράνομο λογισμικό καταγραφής Predator έρχονται στο φως της δημοσιότητας

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ,«Καθημερινής,» τα ίχνη του λογισμικού οδηγούν στη Θεσσαλονίκη, καθώς το επίμαχο μήνυμα εστάλη από υπηρεσία μαζικών αποστολών sms, ενώ τα στοιχεία ενδέχεται να οδηγήσουν και στην αποκάλυψη της ταυτότητας των αποστολέων.

Τα συγκεκριμένα στοιχεία προέκυψαν από την έρευνα της Αρχής Διασφάλισης Απορρήτου Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ) για την παρακολούθηση του Νίκου Ανδρουλάκη. Σύμφωνα με τα ευρήματα, το γραπτό μήνυμα προέρχεται από ελληνικό κινητό που φέρεται να ανήκε σε γυναίκα που δεν έχει σχέση με την δημόσια ζωή ή την πολιτική σκηνή. Το μήνυμα εστάλη στις 28 Ιουνίου, ενώ η ίδια φέρεται να δήλωσε άγνοια όταν ρωτήθηκε σχετικά.

Η διαδικασία που ακολουθήθηκε ήταν άρση απορρήτου στο κινητό της, πράγμα που επιβεβαίωσε ότι η συγκεκριμένη σύνδεση δεν είχε στείλει ποτέ sms στον Νίκο Ανδρουλάκη. Το επίμαχο γραπτό μήνυμα διαπιστώθηκε ότι εστάλη από εταιρεία call center με έδρα τη Θεσσαλονίκη.

Το δημοσίευμα αναφέρει επίσης ότι η συγκεκριμένη εταιρεία παρέχει σειρά υπηρεσιών, ανάμεσά τους και η μαζική αποστολή γραπτών μηνυμάτων για εμπορικούς και όχι μόνο σκοπούς.

Η έρευνα της ΑΔΑΕ, εξάλλου, διαπίστωσε ότι προκειμένου να κάνει χρήση των υπηρεσιών της, ο αποστολέας του παγιδευμένου μηνύματος έπρεπε να εγγραφεί στην ιστοσελίδα της εταιρείας με ένα όνομα, ένα email κι έναν αριθμό κινητού τηλεφώνου.

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, για τη διεύθυνση email ο αποστολέας επέλεξε πάροχο με έδρα την Ελβετία, την υπηρεσία κρυπτογραφημένης αλληλογραφίας Proton Mail, ενώ εντύπωση προκαλεί το γεγονός πως χρησιμοποίησε πιστωτική κάρτα για την πληρωμή, καταβάλλοντας σε δύο διαδοχικές ημέρες 20 και 5 ευρώ αντίστοιχα.

Η εφημερίδα σημειώνει ότι κάθε sms χρεώνεται 0,50 ευρώ, κι έτσι εξάγεται το συμπέρασμα ότι τις ημέρες που έλαβε το μολυσμένο μήνυμα ο Νίκος Ανδρουλάκης, ο αποστολέας έστειλε αρκετά γραπτά μηνύματα μολυσμένα με Predator.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News