Σεισμός στην Τουρκία: Συγκλονίζει ο Μητροπολίτης Ίμβρου που βρέθηκε στις πληγείσες περιοχές

Ελλάδα
Σεισμός στην Τουρκία: Συγκλονίζει ο Μητροπολίτης Ίμβρου που βρέθηκε στις πληγείσες περιοχές

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Φρικτό! Κηδείες μέσα στο δρόμο... νεκροί άνθρωποι σε σακούλες… σπαραγμός… πόνος απλωμένος παντού» - Συγκλονίζουν οι εικόνες που αντίκρισε ο Μητροπολίτης Ίμβρου και Τενέδου κ. Κύριλλος κατά την επίσκεψή του στις πληγείσες από τον φονικό σεισμό περιοχές της Τουρκίας.

Μετά από ευλογία του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου, στις πληγείσες από τον φονικό σεισμό περιοχές βρέθηκε ο Μητροπολίτης Ίμβρου και Τενέδου κ. Κύριλλος.

Ειδικότερα, ο Σεβασμιώτατος μαζί με τον Μητροπολίτη Σαράντα Εκκλησιών κ. Ανδρέα τέθηκαν επικεφαλής κλιμακίου, κατόπιν ευλογίας του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου, το οποίο μετέφερε τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης τα οποία συνέλεξαν οι Ρωμαίικες Κοινότητες προκειμένου να στηρίξουν τους αδελφούς που δοκιμάζονται σε Τουρκία και Συρία.

Ο Μητροπολίτης Ίμβρου στον προσωπικό του λογαριασμό σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης ανήρτησε φωτογραφίες στις οποίες φαίνεται το μέγεθος της καταστροφής αλλά και ο ανθρώπινος πόνος καθώς αντίκρυσε μαζί με τα υπόλοιπα μέλη της αποστολής τις σορούς ανθρώπων που ανασύρθηκαν νεκροί από τα χαλάσματα.

«Φρικτό!!!!!!!!! Κηδείες μέσα στο δρόμο... νεκροί άνθρωποι σε σακούλες… σπαραγμός… πόνος απλωμένος παντού… με ένα κομποσκοίνι στο χέρι, αντί για άμφια, με πνιγμένη φωνή λέμε και πιστεύουμε «ότι Συ η ανάστασις……», έγραψε.

Ο Σεβασμιώτατος ωστόσο αντίκρυσε και την ελπίδα στο πρόσωπο των μικρών παιδιών στην πληγείσα περιοχή της Αλεξανδρέττας.

Από την πρώτη στιγμή της τραγωδίας στην νοτιοανατολική Τουρκία το Οικουμενικό Πατριαρχείο απηύθυνε έκκληση προς τις Κοινότητες και τις Επαρχίες του Οικουμενικού Θρόνου προκειμένου να στηθεί μία γέφυρα βοήθειας για τους ανθρώπους που δοκιμάζονται. Η ανταπόκριση ήταν άμεση. Η προσπάθεια συνεχίζεται. “Έτσι, λοιπόν, γινόμαστε όλοι μια αγκαλιά αγάπης για τους δοκιμαζομένους από τον σεισμό αδελφούς μας!” τόνισε ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News