Μελόνι: Πρέπει να αυξηθεί το ποσοστό του δημόσιου χρέους στα χέρια των Ιταλών, όχι στην τυφλή λιτότητα

Ελλάδα
Μελόνι: Πρέπει να αυξηθεί το ποσοστό του δημόσιου χρέους στα χέρια των Ιταλών, όχι στην τυφλή λιτότητα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

"Το δημόσιο χρέος μας πρέπει να προστατευθεί από τις επιπτώσεις νέων, χρηματοοικονομικών σοκ"

Η Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι, σε συνέντευξή της στην οικονομική εφημερίδα Il Sole 24 Ore, υπογράμμισε ότι «πρέπει να αυξηθεί το ποσοστό δημόσιου χρέους που βρίσκεται στα χέρια των ιταλών πολιτών και όσων ζουν στην χώρα και να μειωθεί η εξάρτηση από ξένους δανειστές».

«Το δημόσιο χρέος μας πρέπει να προστατευθεί από τις επιπτώσεις νέων, χρηματοοικονομικών σοκ», πρόσθεσε η Ιταλίδα πρωθυπουργός. «Ο μόνος τρόπος για να γίνει βιώσιμο ένα υψηλό δημόσιο χρέος σαν το δικό μας είναι η οικονομική ανάπτυξη, όχι οι πολιτικές τυφλής λιτότητας που είδαμε τα περασμένα χρόνια», είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, η Μελόνι τόνισε ότι «πρέπει να αλλάξει η σχέση του φορολογικού συστήματος με τους φορολογούμενους και η φοροδιαφυγή να καταπολεμάται με προληπτικά μέτρα». Η κυβέρνηση της Ρώμης, εξήγησε, «θα ετοιμάσει μια συνολική φορολογική μεταρρύθμιση, η οποία θα αφορά όλους τους τομείς, με κύρια προσοχή στους εργαζόμενους και στους συνταξιούχους».

«Από την ημέρα της ορκωμοσίας μου μέχρι σήμερα, συναντήθηκα με πάνω από εξήντα αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων. Σε διεθνές επίπεδο, το ενδιαφέρον για την Ιταλία είναι μεγάλο και εμείς είμαστε έτοιμοι να ανταποκριθούμε», δήλωσε στην Il Sole 24 Ore η Ιταλίδα πρωθυπουργός.

Σε σχέση με τον προσανατολισμό της κυβέρνησής της, υπογράμμισε ότι «είναι μια κυβέρνηση πολιτικού χαρακτήρα, η οποία επελέγη από τους πολίτες και στηρίζεται από μια κοινοβουλευτική πλειοψηφία, βάσει ενός προγράμματος που ψηφίσθηκε από τους πολίτες». «Πρόκειται για μια κυβέρνηση την οποία διάλεξαν οι Ιταλοί, με στόχο μια ξεκάθαρη αλλαγή σε σχέση με τους προκατόχους μας», ολοκλήρωσε η Τζόρτζια Μελόνι.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News