Τσίπρας: «Η κυβέρνηση βάζει στο στόχαστρο τους ανθρώπους του Πολιτισμού γιατί τους φοβάται»

Ελλάδα
Τσίπρας: «Η κυβέρνηση βάζει στο στόχαστρο τους ανθρώπους του Πολιτισμού γιατί τους φοβάται»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η παραίτηση των καθηγητών του Εθνικού «είναι μια κίνηση υψηλού συμβολισμού για τις δίκαιες και αυτονόητες διεκδικήσεις τους, για τους αγώνες χιλιάδων καλλιτεχνών σε όλη την Ελλάδα», αναφέρει σε ανάρτησή του ο κ. Τσίπρας

Mε αφορμή την «πρωτοφανή μεταπολιτευτικά», όπως τη χαρακτηρίζει, απόφαση των καθηγητών του Εθνικού Θεάτρου να παραιτηθούν, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξης Τσίπρας προέβη σε δήλωση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, υποστηρίζοντας ότι «η κυβέρνηση Μητσοτάκη βάζει στο στόχαστρο τους ανθρώπους του Πολιτισμού γιατί τους φοβάται, όπως ό,τι δεν μπορεί να ελέγξει».

Υπενθυμίζεται ότι 41 καθηγητές και καθηγήτριες στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου δήλωσαν με την παραίτησή τους την αντίθεσή τους στο Προεδρικό Διάταγμα 85/2022 που εξισώνει τα πτυχία των καλλιτεχνικών σχολών με απολυτήρια Λυκείου.

«Είναι μια κίνηση υψηλού συμβολισμού για τις δίκαιες και αυτονόητες διεκδικήσεις τους, για τους αγώνες χιλιάδων καλλιτεχνών σε όλη την Ελλάδα», αναφέρει στην ανάρτησή του ο κ. Τσίπρας, ο οποίος κατηγορεί την κυβέρνηση ότι «στοχοποιεί τους ανθρώπους του Πολιτισμού γιατί δεν μπορεί να τους ελέγξει».

Η κυβέρνηση - τονίζει - «δεν έκρυψε τις προθέσεις της εδώ και σχεδόν τέσσερα χρόνια, αντιμετωπίζοντάς τους ως ένα “αόρατο” κομμάτι της κοινωνίας. Από τον ξυλοδαρμό του σκηνοθέτη Ινδαρέ, το αίσχος του σκανδάλου Λιγνάδη, την αποψίλωση των αρχαίων στον σταθμό Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη και το τσιμέντωμα της Ακρόπολης, μέχρι την υποβάθμιση και εξίσωση σήμερα των πτυχίων των καλλιτεχνών με απολυτήρια Λυκείου».

Κλείνοντας ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. καλεί «την απερχόμενη κυβέρνηση να αποσύρει άμεσα από το Προεδρικό Διάταγμα τις καλλιτεχνικές ειδικότητες και να αναγνωρίσει τα εργασιακά δικαιώματά τους ως Τ.Ε. Οι εργαζόμενοι στον χώρο του Πολιτισμού δεν είναι αναλώσιμοι. Ο Πολιτισμός δεν είναι πολυτέλεια. Είναι ανάγκη».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News