Πώς τοποθετούμε αντιολισθητικές αλυσίδες στο αυτοκίνητο (vid)

Ελλάδα
Πώς τοποθετούμε αντιολισθητικές αλυσίδες στο αυτοκίνητο (vid)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υποχρεωτικές σε κάθε όχημα που κυκλοφορεί είναι οι αλυσίδες χιονιού, λόγω της κακοκαιρίας που «σαρώνει» την χώρα

Η κίνηση σε χιονισμένο οδόστρωμα δεν είναι εύκολη υπόθεση. Απαιτεί γνώση, εμπειρία και μεγάλη προσοχή. Για να μεγιστοποιήσουμε την ασφάλεια όταν κινούμαστε σε δρόμο γεμάτο χιόνι, το σημαντικότερο είναι να έχουμε τοποθετήσει στο όχημα μας ειδικά ελαστικά για το χιόνι.

Βάσει πρόσφατης απόφασης του υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Μιχάλη Παπαδόπουλου, η τήρηση αντιολισθητικών αλυσίδων ή άλλων μέσων (χιονοαλυσίδες, κουβέρτες, κλπ) είναι υποχρεωτική μόνο όταν και εφόσον εκδοθούν αποφάσεις από τις αρμόδιες αρχές (Αστυνομικές Διευθύνσεις, Διευθύνσεις Τροχαίας, Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας), που προβλέπει ότι οι επικρατούσες καιρικές συνθήκες επιβάλλουν οι οδηγοί να φροντίζουν να είναι προετοιμασμένοι.

Πώς μπορούμε, όμως, να τοποθετήσουμε μόνοι μας τις αντιολισθητικές αλυσίδες;

Πόσο κοστίζουν οι αντιολισθητικές αλυσίδες

Το κόστος των αντιολισθητικών αλυσίδων κυμαίνεται σε μεγάλο εύρος ανάλογα σε ποια κατηγορία ανήκουν. Οι αλυσίδες που είναι πλαστικές και μίας χρήσης μπορεί κάποιος να τις βρει στο εμπόριο από 7 έως 30 ευρώ.

Ένας άλλος τύπος αντιολισθητικών αλυσίδων είναι οι χιονοκουβέρτες, που κοστίζουν από 22 έως 60 ευρώ.

Συμβατικές αλυσίδες: Η τιμή τους από 30 έως 489 ευρώ – Πώς αιτιολογείται το χάσμα

Προβληματισμό προκαλούν οι τιμές των συμβατικών αλυσίδων αφού η τιμή τους κυμαίνεται από 30 έως 489 ευρώ. Η τοποθέτησή τους είναι πολύ πιο εύκολη, «αφού κουμπώνουν επάνω σε κάποια εξαρτήματα των αυτοκινήτων» και κυρίως «ενδείκνυνται για ελαστικά μεγάλων μεγεθών που φέρουν πολύ μεγάλα και πανάκριβα SUV», σύμφωνα με τον κ. Ανδρή.

Ενόψει της κακοκαιρίας «Μπάρμπαρα», οι τιμές των αντιολισθητικών αλυσίδων έχουν ανέβει, «από τότε που είχαν 25-30 ευρώ τώρα τις βρίσκεις 35-40 ευρώ».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News