Παρέμβαση εισαγγελέα για τις απαράδεκτες εικόνες στον Θέρμο - Η επικίνδυνη διέλευση μαθητών από τον Εύηνο

Ελλάδα
Παρέμβαση εισαγγελέα για τις απαράδεκτες εικόνες στον Θέρμο - Η επικίνδυνη διέλευση μαθητών από τον Εύηνο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μετά από την παρέμβαση του εισαγγελέα πρόκειται να διερευνηθεί ο λόγος που τα παιδιά κινήθηκαν προς το σημείο και να αναζητηθούν οι ευθύνες

Άμεση ήταν η αντίδραση της Εισαγγελίας σχετικά με όσα συνέβησαν χθες (27/1) στον Εύηνο με τους μαθητές στο Θέρμο και το πέρασμά τους πάνω από το επικίνδυνο ποτάμι με τη χρήση μια συρμάτινης πεζογέφυρας και ενός σιδερένιου κουβουκλίου, με άμεσο κίνδυνο για τις ζωές τους.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ νωρίς το πρωί της Παρασκευής (27.01), αφού έλαβε γνώση των σχετικών δημοσιευμάτων, ο εισαγγελέας Αγρινίου παρενέβη αυτεπάγγελτα και ζήτησε να ληφθούν καταθέσεις από όλους τους εμπλεκόμενους από το αστυνομικό τμήμα Θέρμου ώστε να διαπιστωθεί εάν στοιχειοθετείτε το αδίκημα της έκθεσης ανηλίκων σε κίνδυνο.

Η κίνηση αυτή πρόλαβε και τον δήμαρχο Θέρμου κ. Σπύρο Κωνσταντάρα ο οποίος επρόκειτο να κινηθεί δικαστικά. Μετά από την παρέμβαση του εισαγγελέα πρόκειται να διερευνηθεί ο λόγος που τα παιδιά κινήθηκαν προς το σημείο και να αναζητηθούν οι ευθύνες.

Δεν μας ενημέρωσαν», λέει ο δήμαρχος για μαθητές που πέρασαν με αυτοσχέδια γέφυρα το ποτάμι

Ο δήμαρχος Θέρμου, Σπύρος Κωνσταντάρας, μιλώντας στο OPEN και στην εκπομπή Ώρα Ελλάδος υποστήριξε ότι η περιφέρεια δεν ενημερώθηκε κι ότι οι μαθητές οδηγήθηκαν στη γέφυρα κατόπιν συνεννόησης του οδηγού με τους γονείς των παιδιών.

«Αντί το μεσημέρι να ενημερωθούμε, ώστε να φιλοξενήσουμε τα παιδιά σε ξενοδοχείο ή να μεταβεί ο οδηγός μέσα από την επαρχιακή οδό γέφυρας Μπανιάρη-Γανίου, ώστε τα παιδιά να φτάσουν στα σπίτια τους πήγαν σε έναν βασικό δρόμο και μπήκαν μέσα στο κουβούκλιο, που περνάει πάνω από τον φουσκωμένο ποταμό, που είχε στάθμη νερού 10 μέτρα. Αυτό το αγνοούσε η περιφέρεια. Από ό,τι με ενημέρωσαν συνεννοήθηκαν ο οδηγός και οι γονείς» είπε χαρακτηριστικά.

//--> //-->

Το χρονικό

Από την σφοδρή κακοκαιρία σημειώθηκε μεγάλη κατολίσθηση στην επαρχιακή οδό Λουτρών στάχτης - Θέρμου, μετά τη γέφυρα του Πόρου, από όπου λίγες ώρες νωρίτερα είχε περάσει λεωφορείο το οποίο μετέφερε παιδιά από τα χωριά Φαμήλα και Στράνωμα στο Θέρμο για μάθημα.

Σύμφωνα με το agriniopress.gr, για την επιστροφή τους υπήρχε μεγαλύτερη διαδρομή για την επιστροφή των παιδιών στα χωριά, κάτι που φαίνεται δεν συνέβη.

Όπως ανέφερε ο δημοτικός σύμβουλος Ναυπακτίας, Ανδρέας Κοτσανάς, τα παιδιά διέσχισαν 70μ. αιωρούμενης συρμάτινης γέφυρας πάνω από τα θολά, φουσκωμένα και ορμητικά νερά του ποταμού Ευήνου.

«Για την επιστροφή τους υπήρχε η ενδεδειγμένη διαδρομή δια μέσου Ανάληψης και Χάνι Μπανιά ώστε να γυρίσουν με ασφάλεια σπίτι τους», σημειώνει ο κ. Κοτσανάς.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News