Σακελλαροπούλου σε Τσίπρα για υποκλοπές: «Είναι σοβαρό ζήτημα, το οποίο συνδέεται, άπτεται της λειτουργία των θεσμών»

Ελλάδα
Σακελλαροπούλου σε Τσίπρα για υποκλοπές: «Είναι σοβαρό ζήτημα, το οποίο συνδέεται, άπτεται της λειτουργία των θεσμών»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με την πρόεδρο της Δημοκρατίας - Αύριο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μιλά στην Ολομέλεια της Βουλής για το «περιεχόμενο και τα ονόματα» του φακέλου που πήρε από τον επικεφαλής της ΑΔΑΕ

Το κατώφλι του Προεδρικού Μεγάρου πέρασε αργά το απόγευμα της Τρίτης, 24 Ιανουαρίου ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, προκειμένου να ενημερώσει την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου για την υπόθεση των επισυνδέσεων.

Κατά τον σύντομο διάλογο που είχαν παρουσία των δημοσιογράφων, ο κ. Τσίπρας είπε: «Ζήτησα να σας συναντήσω, προκειμένου να εκφράσω την αγωνία και τον βαθύτατο προβληματισμό μου για φαινόμενα που διαταράσσουν την εύρυθμη λειτουργία του πολιτεύματος. Η ελληνική δημοκρατία παραμένει κράτος. Αυτό είναι αδιαμφισβήτητο, ως εκ τούτου φρονώ ότι έχει έρθει η ώρα το πολιτικό σύστημα να αναλάβει ευθύνες του και να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων».

//--> //-->

Από την πλευρά της, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας απάντησε: «Ευχαριστώ για την πρωτοβουλία της συνάντησης και της ενημέρωσης, εγώ επιδιώκω επικοινωνία με τις πολιτικές δυνάμεις του τόπου. Για το θέμα των παρακολουθήσεων έχω τοποθετηθεί στο πλαίσιο αρμοδιοτήτων μου. Είναι σοβαρό ζήτημα, το οποίο συνδέεται, άπτεται της λειτουργία θεσμών και της ποιότητας της δημοκρατίας.

Όταν τοποθετήθηκα, εξέφρασα πάντα με νόμιμες διαδικασίες την ανάγκη να υπάρξει διαλεύκανση. Είμαστε κράτος δικαίου και με το θέμα κατά περίπτωση ασχολείται η ΑΔΑΕ και η Βουλή, καθώς και οι δικαστικές αρχές, όπου κατά ένα μέρος έχει πάει.

»Το Σύνταγμα και οι νόμοι προβλέπουν τη διαδικασία άρσης του απορρήτου και της ενημέρωσης ενδιαφερομένων. Στη συγκυρία αυτή έχουμε καθήκον οι Αρχές να προστατεύουν το αγαθό της εθνικής ασφαλείας, αλλά και τα δικαιώματα των πολιτών. Είναι δύσκολη στάθμιση, με κόστος, αλλά αναγκαία.

Η δημοκρατία μας έχει βάθος και συνέχεια και η Ελλάδα έχει εδραιωμένη θέση και αναγνώριση στην ευρωπαϊκή οικογένεια και χρέος όλων μας είναι να προστατέψουμε το πολύτιμο κεκτημένο, γιατί είναι θέμα σεβασμού και στους πολίτες που σε κρίσιμες περιόδους δοκιμάστηκαν και επέδειξαν ωριμότητα και αντοχή.

Από συναντήσεις μου στο εξωτερικό αντλώ την πεποίθηση ότι έχουν προσδοκίες για τα επόμενα χρόνια για τη χώρα μας, που έχει να επιδείξει πολλά σε ενέργεια, περιβάλλον ψηφιακές υπηρεσίες».

Ο Τσίπρας στην ΑΔΑΕ

Ο κ. Τσίπρας νωρίτερα σήμερα το πρωί βρέθηκε στα γραφεία της ΑΔΑΕ, έχοντας κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον πρόεδρό της, Χρήστο Ράμμο. Εξερχόμενος από τα γραφεία της ΑΔΑΕ με έναν άσπρο φάκελο ανά χείρας είπε, «ευτυχώς υπάρχουν ακόμα δικασταί εις τας Αθήνας. Και το φως της Δημοκρατίας για ακόμα μία φορά νίκησε το σκοτάδι» ανέφερε στη σύντομη δήλωσή του προς τους δημοσιογράφους ο κ. Τσίπρας, δίνοντας έτσι συνέχεια στις πολιτικές πρωτοβουλίες του για την συγκεκριμένη υπόθεση.

Την ίδια ώρα, ωστόσο, συνεργάτες του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, λένε πως ο Αλέξης Τσίπρας «είναι θεσμικός και δεν πρόκειται να πει ονόματα ούτε στο πεζοδρόμιο, ούτε στα τηλεοπτικά στούντιο, παρά μόνο όπως οφείλει από το βήμα της Βουλής, στο ναό της δημοκρατίας», «δείχνοντας» ως ιδιαίτερα βαρυσήμαντη την αυριανή τοποθέτηση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ από το βήμα της Βουλής.

Όπως προσθέτουν, ο κ. Τσίπρας «αύριο αναμένεται να λάβει το λόγο και να τοποθετηθεί κατά τη διάρκεια συζήτησης νομοσχεδίου για την Υγεία στην ολομέλεια» της Βουλής, προκειμένου να δοθούν απαντήσεις στον ελληνικό λαό για την πολύκροτη υπόθεση.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News