Κρίσιμη συνάντηση Τσίπρα - Σακελλαροπούλου μετά τη θύελλα των αποκαλύψεων για τις υποκλοπές

Ελλάδα
Κρίσιμη συνάντηση Τσίπρα - Σακελλαροπούλου μετά τη θύελλα των αποκαλύψεων για τις υποκλοπές

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε εξέλιξη η συνάντηση με του επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας - Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να κάνει λόγο για μια υπόθεση που πλήττει την ίδια τη δημοκρατία και θα ενημερώσει για τις θεσμικές πρωτοβουλίες που σκοπεύει να αναλάβει το επόμενο διάστημα

Στο Προεδρικό Μέγαρο βρίσκεται αυτή την ώρα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ για τη συνάντηση με την Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκεται για μία συνάντηση για όλα τα θέματα της επικαιρότητας. Ωστόσο, πηγές στην Κουμουνδούρου αφήνουν να εννοηθεί ότι το ζήτημα των υποκλοπών θα τεθεί επιτακτικά από την πλευρά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς η χώρα οδεύει προς τις εκλογές χωρίς να έχει αποκαλυφθεί ούτε ποιοι διενεργούσαν τις «νόμιμες επισυνδέσεις» από την ΕΥΠ, ούτε αν σχετίζονται με το Predator.

Προηγήθηκε η επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στον πρόεδρο της ΑΔΑΕ Χρήστο Ράμμο, λίγες ώρες νωρίτερα. Ο Αλέξης Τσίπρας παρέλαβε σήμερα, σύμφωνα με πληροφορίες, φάκελο, ο οποίος εμπεριέχει όλα τα στοιχεία και τις αποδείξεις για τους υπό παρακολούθηση θεσμικούς παράγοντες, όπως προέκυψαν από τους ελέγχους της ΑΔΑΕ.

«Ο Αλέξης Τσίπρας είναι θεσμικός και δεν πρόκειται να πει ονόματα ούτε στο πεζοδρόμιο ούτε στα τηλεοπτικά στούντιο, παρά μόνο όπως οφείλει από το βήμα της βουλής στο ναό της δημοκρατίας. Αύριο αναμένεται να λάβει τον λόγο και να τοποθετηθεί κατά τη διάρκεια συζήτησης νομοσχεδίου για την υγεία στην Ολομέλεια», έλεγαν συνεργάτες του στο neakriti.gr, για τα ονόματα που περιέχει ο φάκελος που έλαβε από την ΑΔΑΕ, κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με τον Χρήστο Ράμμο. Και σε αυτό το πλαίσιο, ο επικεφαλής της Κουμουνδούρου θα απευθυνθεί στην Ολομέλεια της Βουλής και στην κοινοβουλευτική του ομάδα, η οποία σύμφωνα με τις πληροφορίες θα δώσει ηχηρό «παρών».

«Ευτυχώς υπάρχουν ακόμα δικαστές εις τας Αθήνας. Και το φως της Δημοκρατίας για ακόμα μία φορά νίκησε το σκοτάδι», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ φεύγοντας από τα γραφεία της ΑΔΑΕ. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να κάνει λόγο για μια υπόθεση που πλήττει την ίδια τη δημοκρατία και θα ενημερώσει για τις θεσμικές πρωτοβουλίες που σκοπεύει να αναλάβει το επόμενο διάστημα.

Σημειώνεται ότι ο Χρήστος Ράμμος έστειλε, ασκώντας το δικαίωμα που του δίνει ο πρόσφατα ψηφισμένος νόμος της κυβέρνησης, επιστολή στον Πρόεδρο της Βουλής, Κωνσταντίνο Τασούλα, στους αρχηγούς των κομμάτων και στον υπουργό Δικαιοσύνης, Κώστα Τσιάρα, στην οποία παραθέτει τα ευρήματα που προέκυψαν μετά τους ελέγχους της ΑΔΑΕ, μετά το σχετικό αίτημα που είχε καταθέσει ο Αλέξης Τσίπρας τον περασμένο Δεκέμβριο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News