«Ελευθέριος Βενιζέλος»: Γίνεται έλεγχος για βόμβα του αεροπλάνου από Πολωνία - Στιγμές αγωνίας για τους επιβάτες

Ελλάδα
«Ελευθέριος Βενιζέλος»: Γίνεται έλεγχος για βόμβα του αεροπλάνου από Πολωνία - Στιγμές αγωνίας για τους επιβάτες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στιγμές αγωνίας έζησαν οι 192 επιβάτες του αεροσκάφους, καθώς κατά τη διάρκεια της πτήσης και ενώ πετούσε στον ελληνικό εναέριο χώρο υπήρξε πληροφορία για βόμβα από νατοϊκό στρατηγείο

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα ο έλεγχος στο «Ελ. Βενιζέλος» από ειδικά κλιμάκια της αστυνομίας στις αποσκευές και στους επιβάτες του αεροπλάνου Boeing 737-800 της Ryanair το οποίο ενώ εκτελούσε το δρομολόγιο Κατοβίτσε (Πολωνία) - Αθήνα, έστειλε ειδοποίηση για ενδεχόμενη ύπαρξη βόμβας, το απόγευμα της Κυριακής, 22 Ιανουαρίου. 

Στις έρευνες συμμετέχουν ομάδα από το Τμήμα Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (ΤΕΕΜ), ομάδα της ΕΚΑΜ, η κρατική ασφάλεια, στελέχη της Αντιτρομοκρατικής, δυνάμεις της πυροσβεστικής, καθώς και ειδικά εκπαιδευμένοι σκύλοι.

Οι 192 επιβάτες του αεροσκάφους έζησαν στιγμές αγωνίας καθώς κατά τη διάρκεια της πτήσης και ενώ πετούσε στον ελληνικό εναέριο χώρο υπήρξε πληροφορία για βόμβα από νατοϊκό στρατηγείο.

Άμεσα σήμανε συναγερμός και ελληνικά μαχητικά F-16 απογειώθηκαν για να συνοδεύσουν το αεροσκάφος μέχρι το «Ελ. Βενιζέλος», κατευθύνοντάς το να πετά πάνω από τη θάλασσα και όχι πάνω από κατοικημένες περιοχές.

Μόλις ενημερώθηκαν οι ελληνικές αρχές τέθηκε σε εφαρμογή το πρωτόκολλο renegate το οποίο είχε ενεργοποιηθεί και τον Νοέμβριο με την πτήση της Emirates. Να σημειωθεί πως το συγκεκριμένο πρωτόκολλο δημιουργήθηκε μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου και ενεργοποιείται διεθνώς σε περίπτωση υψηλού και μη αναστρέψιμου κινδύνου.

Ύστερα στις 17:40 το αεροσκάφος έφτασε στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος και οδηγήθηκε σε ειδικό χώρο. Ακολούθησε η εκκένωση του, ενώ στο αεροδρόμιο έσπευσε η επιτροπή εκτίμησης κινδύνου.

Σύμφωνα με την Αστυνομία το αεροπλάνο προσγειώθηκε σε απομακρυσμένο σημείο του αεροδιαδρόμου, που είχαν υποδείξει οι ελληνικές αρχές, μακριά από τα υπόλοιπα αεροσκάφη, που βρίσκονται αυτή την ώρα στο Ελ. Βενιζέλος.

Σημειώνεται επίσης ότι νωρίτερα είχαν απογειωθεί ουγγρικά μαχητικά, τα οποία προσέγγισαν το αεροσκάφος ενώ βρισκόταν πάνω από την Ουγγαρία.

Επίσης σημειώνεται ότι σύμφωνα με το flightradar.gr υπήρξε καθυστέρηση δυο ωρών στην αναχώρηση της πτήσης από το Κατοβίτσε.

//--> //-->
ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News