Ανεμβολίαστοι - Κορωνοϊός: Πότε θα πούμε «αντίο» σε rapid test και μάσκες σε ΜΜΜ

Ελλάδα
Ανεμβολίαστοι - Κορωνοϊός: Πότε θα πούμε «αντίο» σε rapid test και μάσκες σε ΜΜΜ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πότε έρχεται οριστικό τέλος στα τελευταία μέτρα για την αντιμέτωπιση της διασποράς του κορωνοϊού

Όπως όλα δείχνουν στις 31 Μαρτίου, λίγο πριν από τις εκλογές, λήγει και επίσημα βάσει του ΦΕΚ η παράταση που έχει δοθεί για τα rapid test των ανεμβολίαστων και τη χρήση μάσκας σε Μέσα Μαζικής Μεταφροάς. Πρόκεται για τα δυο τελευταία μέτρα προστασίας κατά της διασποράς του κορωνοϊού. 

Ωστόσο, άγνωστο παραμένει αν θα δοθεί παράταση μέχρι και μετά το Πάσχα που είναι τον Απρίλιο.

Τι ισχύει για τις μάσκες

Η μάσκα είναι ένα μέτρο που είναι υποχρεωτικό πλέον μόνο στα ΜΜΜ αν και πολλοί είναι εκείνοι που το έχουν εγκαταλείψει το μέτρο.

Ένα σενάριο που επεξεργάζεται από το υπουργείο Υγείας και το υπουργείο Μεταφορών είναι μαζί με τα rapid test, η κυβέρνηση να ανακοινώσει και το τέλος της υποχρεωτικής μάσκας στα ΜΜΜ. Άλλωστε είναι ένα μέτρο που έχουν εγκαταλείψει οι περισσότερες χώρες της Ευρώπης, όπως η Γερμανία που ανακοίνωσε το τέλος της μάσκας στα ΜΜΜ από τις 2/2.

Τι είχε δηλώσει ο υπ. Υγείας για τα rapid στους ανεμβολίαστους

«Ναι, έχουμε δώσει μια παράταση μέχρι τις 31 Μαρτίου, ενδεχομένως να μην χρειάζεται μετά, αλλά, τουλάχιστον για το σκέλος του χειμώνα, θέλουμε να είμαστε καλυμμένοι οπότε μέχρι τέλη Μαρτίου οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι θα κάνουν τεστ».

Ο κ. Πλεύρης υποστήριξε πως «βοηθάει, παρόλο που λένε ότι έχει ματώσει η τσέπη τους, και τους ίδιους. Γιατί όλα τα στοιχεία που έχουμε, είναι ότι ο ανεμβολίαστος, εάν νοσήσει, ενδεχομένως πρέπει πιο έγκαιρα να πάρει και θεραπείες γιατί ακριβώς δεν έχει την κάλυψη του εμβολίου».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News