Έκτακτό επίδομα Πάσχα: Πότε και σε ποιους θα δοθεί το δώρο ύψους έως 300 ευρώ

Ελλάδα
Έκτακτό επίδομα Πάσχα: Πότε και σε ποιους θα δοθεί το δώρο ύψους έως 300 ευρώ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λίγους μήνες πριν από τις κάλπες η κυβέρνηση δρομολογεί έκτακτο δώρο Πάσχα ύψους 250-300 ευρώ - Σε ποιους θα δοθεί

Τόσο ο υπουργός Οικονομικών κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, όσο και ο υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας, έχουν διαμηνύσει σε όλους τους τόνους πως όσο υπάρχουν συμπολίτες μας που βάλλονται από την ακρίβεια και έχουν ανάγκη, η κυβέρνηση θα συνεχίσει να τους ενισχύει με κάθε δυνατό τρόπο. Σε αυτό τη γραμμή, η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο νέας οικονομικής βοήθειας, λίγο πριν στηθούν οι κάλπες για τις εθνικές εκλογές 2023, με σκοπό την  οικονομική στήριξη των πολιτών.

Έτσι, ανάλογο με την επιταγή ακρίβειας που δόθηκε τα Χριστούγεννα, θα είναι το «δώρο Πάσχα», ύψους 250 – 300 ευρώ, μιας εξαιρετικά σημαντική «ανάσα» ειδικά για τους ευάλωτους συμπολίτες μας.

Τα κριτήρια δεν έχουν οριστικοποιηθεί ακόμα, ωστόσο, η κυβέρνηση αναμένεται να κινηθεί όπως ακριβώς και τα Χριστούγεννα, δηλαδή, εκτός από τους ευάλωτους συνταξιούχους, να λάβουν το «δώρο Πάσχα» οι δικαιούχοι αναπηρικού επιδόματος, οι μακροχρόνια άνεργοι, οι ανασφάλιστοι υπερήλικες, οι δικαιούχοι του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος και οι δικαιούχοι Επιδόματος Παιδιού.

Με την προεκλογική περίοδο να είναι στην κορύφωσή της πριν από το Πάσχα, στην κυβέρνηση εκτιμούν ότι αν καταφέρουν να δώσουν ακόμα μία βοήθεια προς τους ευάλωτους, θα είναι ένα σημαντικό κίνητρο που θα οδηγήσει, τουλάχιστον τους αναποφάσιστους, να βάλουν στο φάκελο το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News