Προφυλακισμένη θα παραμείνει η Εύα Καϊλή, η οποία κατειγορείται για την εμπλοκή της στο σκάνδαλο Qatargate, όπως αποφασίστηκε την Πέμπτη (19/1) από τις ελβετικές Αρχές.
Λίγο πριν γίνει γνωστή η απόφαση, οι δικηγόροι της κ. Καϊλή έκαναν λόγο για μεσαιωνικές συνθήκες κράτησης και για παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Οι κύριοι Δημητρακόπουλος και Ριζόπουλος, τόνισαν ότι για αρκετές ώρες η πελάτισσά τους έμεινε στην απομόνωση, με ανακρίσεις ενδιαμέσως, χωρίς να έχει τη δυνατότητα ούτε να ζεσταθεί, ούτε να περιποιηθεί τον εαυτό της.
Παράλληλα στην απολογία της, η κ. Καϊλή αναφέρθηκε στο γεγονός ότι έχει ένα παιδί 22 μηνών που δεν μπορεί να μένει μόνο του, καθώς το βλέπει μόνο μια φορά τον μήνα.
«Ο Παντσέρι είναι έτοιμος να πει όλη την αλήθεια», λέει o δικηγόρος του
Ο Βέλγος δικηγόρος του Αντόνιο Παντσέρι, Μαρκ Ουτεντάλ, με δηλώσεις του στο ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων Ansa, αναφέρθηκε στην απόφαση του πελάτη του να υπογράψει Μνημόνιο Συνεργασίας με τους εισαγγελείς των Βρυξελλών.
«Ο Αντόνιο Παντσέρι είναι έτοιμος να πει όλη την αλήθεια και να συμβάλει στην αποτελεσματικότητα των ερευνών. Υπέγραψε τη συμφωνία συνεργασίας με τη Βελγική Ομοσπονδιακή Εισαγγελία σε κατάσταση πραγματικού ψυχολογικού σοκ», δήλωσε ο δικηγόρος του Ιταλού πρώην ευρωβουλευτή.
«Είναι στη διάθεση των ανακριτών όλη την ημέρα και τη νύχτα για να απαντήσει στις ερωτήσεις τους. Ελπίζει να μην τύχει τίποτα το οδυνηρό στη σύζυγό του και στην κόρη του», είπε ο Ουτεντάλ.
Πρόσθεσε, τέλος, ότι «οι επόμενες ανακρίσεις του Παντσέρι αναμένεται να γίνουν τις επόμενες ημέρες, με μυστικές συναντήσεις» και ότι «πέρα από το ότι η ποινή του θα μειωθεί στον ένα χρόνο φυλάκισης, πέτυχε αυτό που ήθελε, να μην αποκρύψει τίποτα από όλο αυτόν το φάκελλο».