Δολοφονία Άλκη Καμπανού: «Τα ισόβια να είναι για πάντα», λένε οι γονείς του θύματος - Ολιγοήμερη διακοπή της δίκης

Ελλάδα
Δολοφονία Άλκη Καμπανού: «Τα ισόβια να είναι για πάντα», λένε οι γονείς του θύματος - Ολιγοήμερη διακοπή της δίκης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η δίκη θα συνεχιστεί τη Δευτέρα 23 Ιανουαρίου

   Για τις 23 Ιανουαρίου διεκόπη η δίκη για τη δολοφονική επίθεση εναντίον του 19χρονου Άλκη Καμπανού.

   Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο (ΜΟΔ) Θεσσαλονίκης έκανε δεκτό το αίτημα κάποιων εκ των δικηγόρων να δοθεί ολιγοήμερη διακοπή λόγω κωλυμάτων που επικαλέστηκαν και συνδέονταν με άλλη δίκη που βρίσκεται σε εξέλιξη, σε ανώτερο δικαστήριο. Εκτός από την επόμενη δικάσιμο (κατά την οποία θα γίνει η κλήρωση των ενόρκων), η πρόεδρος του ΜΟΔ ανακοίνωσε τις ημερομηνίες των συνεδριάσεων έως τον προσεχή Μάρτιο.

Υπενθυμίζεται ότι γύρω στις 9 το πρωί της Τετάρτης 18 Ιανουαρίου, έφτασαν στα δικαστήρια οι γονείς του Άλκη Καμπανού. «Τώρα μιλάει η Δικαιοσύνη. Περιμένω Δικαιοσύνη. Ό,τι έχω πει μέχρι τώρα ισχύει», είπε χαρακτηριστικά ο πατέρας του δολοφονημένου νεαρού. Ενώ από την πλευρά της η μητέρα του αδικοχαμένου Άλκη ζήτησε «Τα ισόβια να είναι πάντα ισόβια. Για πάντα στη φυλακή, όλη τους τη ζωή».

   Μέχρι στιγμής έχουν προγραμματιστεί 23 δικάσιμοι, εκ των οποίων 4 τον Ιανουάριο, 8 τον Φεβρουάριο και 11 τον Μάρτιο. Ο κατάλογος των μαρτύρων κατηγορίας περιλαμβάνει 26 άτομα, ενώ άλλοι τόσοι αναμένεται να είναι οι μάρτυρες υπεράσπισης.

   Οι δώδεκα κατηγορούμενοι (ηλικίας 21 έως 26 ετών και όλοι προσωρινά κρατούμενοι σε διάφορα σωφρονιστικά καταστήματα ανά την Ελλάδα) εκπροσωπούνται από τουλάχιστον 25 δικηγόρους, καθώς καθένας εξ αυτών έχει από δύο, ακόμη και τρεις συνηγόρους.

   Το 18μηνο της προσωρινής τους κράτησης λήγει τον προσεχή Αύγουστο.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News