Γιατί δεν πήγε ο πρίγκιπας Ουίλιαμ στην κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου - Τι λέει το παλάτι

Ελλάδα
Γιατί δεν πήγε ο πρίγκιπας Ουίλιαμ στην κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου - Τι λέει το παλάτι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εχει συζητηθεί έντονα ότι δεν παρέστη στην κηδεία ο πρίγκιπας Ουίλιαμ, διάδοχος του αγγλικού θρόνου και βαφτισιμιός του Κωνσταντίνου και νονός του εγγονού του, Κωνσταντίνου - Αλέξιου

Το τελευταίο αντίο είπαν στον Κωνσταντίνο Γλύξμπουργκ μέλη από τις βασιλικές οικογένειες όλης της Ευρώπης.

Στη χώρα μας έφτασαν επίσημοι όπως ο πρίγκιπας του Μονάκο Αλβέρτος, ο βασιλιάς της Ισπανίας Φίλιππος με τη Λετίθια, αλλά και ο πατέρας του Χουάν Κάρλος. Παρόλα αυτά έχει συζητηθεί έντονα ότι δεν παρέστη στην κηδεία ο πρίγκιπας Ουίλιαμ, διάδοχος του αγγλικού θρόνου και βαφτισιμιός του Κωνσταντίνου και νονός του εγγονού του, Κωνσταντίνου - Αλέξιου.

Γιατί δεν ήρθε στην Ελλάδα ο πρίγκιπας Ουίλιαμ

«Ο Βασιλιάς Κάρολος, με δεδομένο ότι η Ελλάδα αποφάσισε να κηδεύσει τον Κωνσταντίνο ως ιδιώτη, δεν μπορούσε να έρθει εκ του πρωτοκόλλου. Δηλαδή, θα πρόσβαλλε την απόφαση της κυβέρνησης», εξήγησε ο Χρήστος Ζαμπούνης για την απουσία του. «Λόγω του ότι είναι ιδιωτική η κηδεία, δεν μπορούσε να έρθει και ο διάδοχος του θρόνου, Πρίγκιπας Ουίλιαμ, γιατί είναι θεσμικός και ο διάδοχος. Ενώ η πριγκίπισσα Άννα δεν είναι θεσμική. Αυτό είναι το πρωτόκολλο των Βρετανών, δεν μπορούν να εκπροσωπηθούν σε αυτό το επίπεδο εφόσον είναι ιδιώτης», σημείωσε ο ίδιος.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News