Πιο επίκαιρη από ποτέ είναι η αποστροφή του Τζωρτζ Στανταγιάνα, στην εικόνα της απίστευτης ουράς έξω από παρεκκλήσι της Μητρόπολης Αθηνών, όπου τέθηκε -ανεπισήμως, αφού τυπικά το αίτημα της οικογένειας δεν εγκρίθηκε η σορός του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 83 έτων την περασμένη Τρίτη, ύστερα από σοβαρό θέμα υγείας που αντιμετώπισε τις τελευταίες εβδομάδες. Λαός που δεν θυμάται το παρελθόν του και δεν γνωρίζει την ιστορία του είναι καταδικασμένος να την ξαναζήσει, είναι τα σοφά λόγια του Στανταγιάνα.
Το twitter κατακλύστηκε από οργισμένα, αλλά και με βιτριολικό χιούμορ μηνύματα από όσους δεν φόρεσαν κάποια παραδοσιακή στολή, δεν έβγαλαν από το μπαούλο τη φωτογραφία της γιαγιάς τους με το βασιλιά (που στο κάτω κάτω μπορεί απλώς να της άρεσε ως άντρας, μην σπεύσουμε να την πούμε βασιλική) ή με τον βασιλικό γάμο (που πολλές μοδίστρες είχαν φωτογραφίες για να ξεσηκώσουν πατρόν από τα φορέματα της Άννας-Μαρίας).
Ακούστηκε το σύνθημα «ψωμί, ελιά και Κώτσο βασιλιά» από ηλικιωμένους που περίμεναν υπομονετικά στην ουρά για να αποτίσουν φόρο τιμής στον έκπτωτο μονάρχη. Οπως ήταν φυσικό το σύνθημα προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στο Twitter με χρήστες... έξαλλους που δεν ήξεραν αν έπρεπε να κλάψουν ή να γελάσουν.
«Ελλάς το μεγαλείο σου» αναφωνούν για άλλη μια φορά οι χρήστες του twitter βλέποντας εικόνες απείρου κάλους, που απλώς επιβεβαιώνουν ότι η ζωή ξεπερνά την τέχνη σε φαντασία, με γραφικούς φιλοβασιλικούς, ενίοτε και κρυφοχουντικούς να κλαίνε, να κρατάνε σημαία με την κορώνα (την οποία άλλωστε έσπευσε να μοιράσει κυριακάτικο φύλλο εφημερίδας με επικό πρωτοσέλιδο) και τους τολμηρούς να μιλάνε ακόμη και για νέο δημοψήφισμα που θα ξαναφέρει τη βασιλεία στην Ελλάδα. Λίγο η συγκίνηση, λιγο η κάμερα και τα πέντε λεπτά δημοσιότητας, λίγο τα λόγια του παπά δεν θέλει πολύ ο άνθρωπος για να ξεστομίσει την απύθμενου βάθους ανοησία.
Σταχυολόγηση κορυφαίων tweet