Κηδεία τέως βασιλιά: Ξεκίνησαν οι υψηλές αφίξεις - 14 ιδιωτικές πτήσεις στο «Ελ. Βενιζέλος»

Ελλάδα
Κηδεία τέως βασιλιά: Ξεκίνησαν οι υψηλές αφίξεις - 14 ιδιωτικές πτήσεις στο «Ελ. Βενιζέλος»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σήμερα, μάλιστα, αναμένεται η άφιξη των περισσότερων, μέλη βασιλικών οικογενειών από 11 κράτη

Περίπου 200 άτομα εκτιμάται ότι συμπεριλαμβάνει η λίστα των προσκεκλημένων για την κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, η οποία θα τελεστεί στη Μητρόπολη Αθηνών, το πρωί της Δευτέρας. Σήμερα, μάλιστα, αναμένεται η άφιξη των περισσότερων, μέλη βασιλικών οικογενειών από 11 κράτη.

//--> //--> //--> //-->

Σύσσωμη η βασιλική οικογένεια της Ισπανίας θα παραστεί στην κηδεία με τα περισσότερα μέλη της να βρίσκονται ήδη εδώ. Βασιλικά μέλη αναμένονται επίσης από την Δανία, την Σουηδία, το Λουξεμβούργο, Νορβηγία, το Μονακό, την Σερβία και την Βουλγαρία, ενώ συνολικά 14 ιδιωτικές πτήσεις αναμένονται σήμερα στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών.

Συγκεκριμένα, σήμερα αναμένεται να φθάσουν στη χώρα μας ο βασιλιάς της Ισπανίας, Φελίπε με την σύζυγό του, Λετίθια αλλά και ο επίτιμος βασιλιάς Χουάν Κάρλος Α’. Σήμερα αναμένονται επίσης ο Μέγας Δούκας του Λουξεμβούργου Ερρίκος και ο διάδοχος της Νορβηγίας πρίγκιπας Χάακον.

Παραμένει ανεπιβεβαίωτος ο ερχομός του διαδόχου του Βρετανικού θρόνου και βαφτισιμιό του τέως βασιλέως. Ωστόσο σχεδόν σίγουρος θεωρείται ο ερχομός της πριγκίπισσας Άννας, κόρης της εκλιπούσης βασίλισσας Ελισάβετ της Αγγλίας.

Σημειώνεται ότι στη λίστα με τους καλεσμένους που θα παρακολουθήσουν την εξόδιο ακολουθία βρίσκονται και περίπου 50 Έλληνες, μεταξύ αυτών στενοί φίλοι, πρώην συμμαθητές του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, επιχειρηματίες και πολιτικοί.

Σε διαρκείς συνεννοήσεις βρίσκονται όλοι οι αρμόδιοι ώστε όλα να λειτουργήσουν ρολόι και βάσει σχεδίου. Drones και ελικόπτερα θα δίνουν εικόνα στο επιχειρησιακό κέντρο της ΓΑΔΑ, ενώ 1000 αστυνομικοί θα βρίσκονται επί ποδός. Ιδιαίτερη προσοχή θα υπάρξει για την αυτοκινητοπομπή από το κέντρο της Αθήνας στο Τατόι.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News