Κούγιας: «Ανακριβής η είδηση της δημοσιοποίησης του απολογητικού υπομνήματος της Πισπιρίγκου»

Ελλάδα
Κούγιας: «Ανακριβής η είδηση της δημοσιοποίησης του απολογητικού υπομνήματος της Πισπιρίγκου»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο δικηγόρος Αλέξης Κούγιας εξέδωσε νέα ανακοίνωση για την Ρούλα Πισπιρίγκου

Νέα ανακοίνωση εξέδωσε ο Αλέξης Κούγιας για τη Ρούλα Πισπιρίγκου

Ακολουθεί η ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο του Αλέξη Κούγια για την υπόθεση της Ρούλας Πισπιρίγκου και τη «δήθεν» δημοσιοποίηση του απολογητικού της υπομνήματος:

«Πριν από λίγη ώρα ενημερωθήκαμε από διάφορες ιστοσελίδες ότι δήθεν σοβαρή εβδομαδιαία εφημερίδα δημοσιεύει το περιεχόμενο του απολογητικού υπομνήματος της εντολέα μας Σ.Π., το οποίο παραδώσαμε υπό το καθεστώς της απολύτου μυστικότητας που επιβάλλει ο Κώδικας Ποινικής Δικονομίας, στην 35η Τακτική Ανακρίτρια κα Τζωρτζάτου.

Η είδηση είναι ανακριβής.

Ουδεμία σχέση έχουν με το περιεχόμενο του απολογητικού υπομνήματος όλα όσα δημοσιοποιούνται. Είναι βέβαιο ότι κάποιοι παραπλάνησαν τους υπευθύνους της πολύ σοβαρής αυτής εφημερίδος.

Όπως είναι γνωστό, ο κ. Κούγιας και οι συνεργάτες του δικηγορικού μας γραφείου, από την ημέρα που αναλάβαμε την υπεράσπιση της κας Σ.Π., ουδέποτε δημοσιοποιήσαμε έστω και ένα έγγραφο της δικογραφίας, γεγονός το οποίο δεν συνέβαινε στο παρελθόν, όπου το υλικό και των δύο δικογραφιών είχε γίνει feuille volante (φέιγ βολάν) σε συγκεκριμένες εκπομπές, αλλά κυρίως σε μια περιορισμένης κυκλοφορίας εφημερίδα του συμπαρουσιαστή μιας εκπομπής, αλλά για να τηρήσουμε τον νόμο και να προστατεύσουμε την κα κατηγορουμένη από αυθαίρετες επικοινωνιακές τακτικές, καταφέραμε με προσωρινή διαταγή της Προέδρου Πρωτοδικών κας Θωμά να απαγορεύσουμε αυτή την παράνομη τακτική.

Προχωρούμε σε αυτή την ανακοίνωση, ώστε να προστατεύσουμε και τους Έλληνες πολίτες αλλά και τους πραγματικούς δημοσιογράφους από την επανάληψη αυτού του νοσηρού καθεστώτος που καταργεί το τεκμήριο αθωότητος και τις συνθήκες της δίκαιης δίκης και λειτουργεί μόνο υπέρ αριβιστών δημοσιογράφων, παρουσιαστών και δικηγόρων χωρίς αίσθημα ευθύνης και προσωπικό και νομικό αυτοσεβασμό.

ΥΓ.: Όλο το υλικό της ανακριτικής δικογραφίας, τουλάχιστον μέχρι και την ημέρα που απολογήθηκε η εντολέας μας, το έχει μόνο το δικηγορικό μας γραφείο και μόνο το ανακριτικό γραφείο.

Δεν γνωρίζουμε αν κάποιος τρίτος με αδιευκρίνιστες συνθήκες κατέχει αυτό το υλικό, αλλά ακόμη και αν το κατέχει, απαγορεύεται η δημοσιοποίησή του».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News