Μητσοτάκης: Έρχεται νομοθετική ρύθμιση για να μείνει εκτός Βουλής το κόμμα Κασιδιάρη

Ελλάδα
Μητσοτάκης: Έρχεται νομοθετική ρύθμιση για να μείνει εκτός Βουλής το κόμμα Κασιδιάρη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» προανήγγειλε ότι έρχεται νομοθετική ρύθμιση για να μείνει εκτός Βουλής το κόμμα του Ηλία Κασιδιάρη

Νομοθετική ρύθμιση για να μείνει εκτός Βουλής το κόμμα του Ηλία Κασιδιάρη προανήγγειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του, τονίζοντας ότι το πολιτικό σύστημα οφείλει να εξαντλεί τα συνταγματική περιθώρια ώστε να μην εκπροσωπούνται στη Βουλή εγκληματικές οργανώσεις.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», ο πρωθυπουργός ζητά την ανανέωση της εμπιστοσύνης των πολιτών στο πρόσωπό του ενώ παράλληλα αναφέρει πως οι εκλογές μπορεί να γίνουν ανά πάσα στιγμή τον Απρίλιο ή τον Μάιο.

Την ίδια ώρα, ο πρωθυπουργός απέκλεισε ακόμα κατηγορηματικά κάθε ενδεχόμενο συνεργασίας με ΣΥΡΙΖΑ ή Ελληνική Λύση, άφησε όμως ανοιχτό ενδεχόμενο για συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ έπειτα από τις δεύτερες κάλπες.

«Αν οι πολίτες με την ψήφο τους μας κατευθύνουν προς μια κυβέρνηση συνεργασίας, θα σεβαστούμε τη βούλησή τους» είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης χαρακτήρισε τον εαυτό του προοδευτικό κεντροδεξιό πολιτικό που άλλαξε το κόμμα του.

«Δεν νομίζω ότι μοιάζει πολύ σήμερα με τη Νέα Δημοκρατία άλλων δεκαετιών» ανέφερε χαρακτηριστικά, λέγοντας παράλληλα ότι στόχος του είναι η αυτοδυναμία στις εκλογές.

Κατά τη διάρκεια της ίδιας συνέντευξης, ο πρωθυπουργός είπε πως η Νέα Δημοκρατία ακολούθησε μια κυβερνητική πολιτική που δεν περιορίζεται εύκολα σε ιδεολογικά στεγανά, μια πολιτική που έχει σκοπό να ενώσει και όχι να διχάσει.

Απαντώντας σε ερώτημα για το γιατί δεν κηδεύεται με τιμές αρχηγού κράτους ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος, είπε πως δεν έπρεπε να δοθούν αφορμές για νέους διχασμούς.

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στα σφάλματα της κυβέρνησης, λέγοντας πως η παρακολούθηση του κινητού τηλεφώνου του Νίκου Ανδρουλάκη ήταν «ξεκάθαρο λάθος» που δεν έπρεπε να συμβεί.

«Στην πορεία αναδείχθηκε μια συστημική αδυναμία, ένα πλαίσιο παρακολουθήσεων το οποίο ξέφυγε από τον αρχικό του σκοπό, άνθρωποι ανέλαβαν τις ευθύνες τους και έφυγαν από τις θέσεις τους» ανέφερε χαρακτηριστικά ενώ για τις περιπτώσεις Πάτση και Χειμάρα είπε πως πρόκειται για δυσάρεστες εξαιρέσεις στον κανόνα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News