Έλληνας ψαράς: «Οι Τούρκοι έρχονται με τα όπλα και μας απειλούν» (βίντεο)

Ελλάδα
Έλληνας ψαράς: «Οι Τούρκοι έρχονται με τα όπλα και μας απειλούν» (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Έλληνας ψαράς, Στέφανος Ζαννίκος, μιλά για τις προκλήσεις των Τούρκων στο Αιγαίο, τονίζοντας: «Έχουμε ενοχληθεί πολλές φορές, μας απειλούν με όπλα»

Δύο ημέρες μετά την επιστολή του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, προς τον Ύπατο Εκπρόσωπο της ΕΕ Zοζέπ Μπορέλ με αφορμή την εργαλειοποίηση από την Τουρκία των αλιευτικών δικαιωμάτων στο Αιγαίο, ο Στέφανος Ζαννίκος, ψαράς από τη Χίο, μιλά για τα περιστατικά παρενοχλήσεων που αντιμετωπίζουν οι Έλληνες αλιείς από την τουρκική ακτοφυλακή.

Ο κ. Ζαννίκος, ανέφερε ότι το φαινόμενο των παρενοχλήσεων δεν είναι τωρινό. «Απλά, έγινε τώρα το συμβάν με το Λιμενικό και βγήκε στην επιφάνεια», ανέφερε στην ΕΡΤ. Μάλιστα, συμπλήρωσε ότι οι ψαράδες από την πρώτη στιγμή διαμαρτυρήθηκαν για το γεγονός ότι οι Τούρκοι έμπαιναν στα ελληνικά χωρικά ύδατα και ψάρευαν. «Επειδή είναι πάρα πολλές οι τουρκικές μηχανότρατες και τα γρι – γρι ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος», σημείωσε ο Έλληνας ψαράς για να τονίσει ότι σήμερα υπάρχουν περίπου 1.400 τουρκικά αλιευτικά μόνο γύρω από τη Σάμο και τη Μυτιλήνη ενώ τα ελληνικά είναι περίπου 20.

Ερωτηθείς για το εάν οι Έλληνες ψαράδες νιώθουν ότι απειλούνται και εαν πλέον οι τουρκικές προκλήσεις απέναντι στα αλιευτικά σκάφη των ακριτών μας έχουν φτάσει σε εκτός ορίων σημεία απάντησε καταφατικά. «Ναι, έχουμε ενοχληθεί πολλές φορές. Αυτά τα πράγματα δεν τα λέμε, διότι όπως λένε οι Τούρκοι είναι αιτία πολέμου. Είναι εξόρυξη αλιευτικού πλούτου, όπως είναι και η εξόρυξη πετρελαίου. Αυτά τα πράγματα προσπαθούν οι αρμόδιοι να μην εμφανίζονται στον αέρα, αλλά εμείς τα ζούμε καθημερινά» δήλωσε στην ΕΡΤ.

Ο Έλληνας ψαράς κατήγγειλε, μάλιστα, στην ΕΡΤ, τη στάση των Τούρκων, λέγοντας: «Έρχονται με τα όπλα δίπλα μας, μας απειλούν. Είτε είμαστε στην παραμεθόριο, είτε όταν έχουν ασκήσεις και μας βγάζουν δια της βίας από τα αλιευτικά μας πεδία που πολλές φορές είμαστε μέσα στα στα ελληνικά νερά και όχι στα διεθνή».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News