Την Τετάρτη συνεχίζεται η δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου - Πρώτος μάρτυρας ο Μάνος Δασκαλάκης

Ελλάδα
Την Τετάρτη συνεχίζεται η δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου - Πρώτος μάρτυρας ο Μάνος Δασκαλάκης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νωρίτερα, από το δικαστήριο απορρίφθηκε η αναβολή που ζήτησε ο κ. Κούγιας καθώς όπως είπε η πρόεδρος "πρώτο μέλημα του δικαστηρίου είναι η απονομή της Δικαιοσύνης. Έχουμε μία κατηγορούμενη που είναι κρατούμενη . Δεν σημαίνει ότι μπορεί να δοθεί αναβολή επειδή αργεί το 18μηνο, ούτε ότι πρέπει να παραμείνει κρατούμενη ή να δικαστεί όταν πλησιάζει το 18μηνο"

  Απορρίφθηκε το αίτημα αναβολής της δίκης που υπέβαλε ο δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου και έτσι η δίκη θα συνεχιστεί την Τετάρτη 11 Ιανουαρίου, ημέρα που η κατηγορούμενη έχει κληθεί να απολογηθεί για τους θανάτους των δύο μικρότερων παιδιών της. Η πρόεδρος είπε ότι το δικαστήριο θα ξεκινήσει στις 12 το μεσημέρι, καθώς η Ρούλα Πισπιρίγκου έχει κληθεί για την απολογία στις 9 το πρωί.

   Ο συνήγορος της κατηγορούμενης Αλέξης Κούγιας αντέδρασε λέγοντας ότι είναι αδύνατον να έχει ολοκληρωθεί η απολογία. «Μόνο το υπόμνημα είναι 120 σελίδες!», ανέφερε στην πρόεδρο, η οποία απάντησε πως, εάν υπάρξει πρόβλημα, το δικαστήριο θα ξαναδιακόψει.

   Νωρίτερα, από το δικαστήριο απορρίφθηκε η αναβολή που ζήτησε ο κ. Κούγιας καθώς όπως είπε η πρόεδρος "πρώτο μέλημα του δικαστηρίου είναι η απονομή της Δικαιοσύνης. Έχουμε μία κατηγορούμενη που είναι κρατούμενη . Δεν σημαίνει ότι μπορεί να δοθεί αναβολή επειδή αργεί το 18μηνο, ούτε ότι πρέπει να παραμείνει κρατούμενη ή να δικαστεί όταν πλησιάζει το 18μηνο".

   Και η εισαγγελέας ζήτησε να απορριφθεί το αίτημα αναβολής και να διακοπεί η εκδίκαση αναφέροντας πως ούτως ή άλλως είναι μια δίκη που θα διαρκέσει πολύ και επομένως θα υπάρχει ευχέρεια να εξυπηρετείται ο συνήγορος της κατηγορούμενης.

   Το δικαστήριο προχώρησε στην κλήρωση των τεσσάρων ενόρκων που από σήμερα είναι μέλη του ΜΟΔ που θα δικάσει τη Ρούλα Πισπιρίγκου καθώς και δύο αναπληρωματικών μελών. Οι ένορκοι που κληρώθηκαν είναι δύο άντρες και δύο γυναίκες, ενώ αναπληρωματικοί θα είναι μία γυναίκα και ένας άντρας.

   Η Ρούλα Πισπιρίγκου έχει απέναντι της στην Έδρα πέντε γυναίκες και δύο άντρες.

   Το δικαστήριο αμέσως μετά προχώρησε στην ανάγνωση της κατηγορίας από την εισαγγελέα, καθώς και στην εκφώνηση των μαρτύρων. Στον κατάλογο που εκφώνησε η πρόεδρος περιλαμβάνονται 52 μάρτυρες μεταξύ των οποίων πολλοί γιατροί, νοσηλευτές αλλά και ιατροδικαστής. Εκ μέρους της κατηγορουμένης, όπως δήλωσε ο συνήγορός της, θα κληθούν άλλοι είκοσι μάρτυρες, μεταξύ των οποίων οκτώ ιατροδικαστές.

   Από το πρωί βρίσκονται στο πλευρό της κατηγορουμένης η μητέρα, ο πατριός και η αδελφή της.

Σημειώνεται πως πρώτος μάρτυρας στη δίκη θα είναι ο εν διαστάσει σύζυγος της 34χρονης, Μάνος Δασκαλάκης.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News