Θλίψη στην Κόρινθο: Κατέληξε το 2,5 ετών κοριτσάκι με κορωνοϊό - Οι γιατροί είχαν δώσει 1% πιθανότητα να ζήσει

Ελλάδα
Θλίψη στην Κόρινθο: Κατέληξε το 2,5 ετών κοριτσάκι με κορωνοϊό - Οι γιατροί είχαν δώσει 1% πιθανότητα να ζήσει

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το μικρό αγγελούδι, κόλλησε κορωνοϊό από τη μητέρα της και δύο ημέρες αργότερα, οδηγήθηκε εσπευσμένα από τον πατέρα της στο Νοσοκομείο της Κορίνθου, όπου οι γιατροί έδωσαν πραγματικά μάχη να το κρατήσουν στη ζωή επί 3 ώρες

Το θαύμα στο οποίο ήλπιζε η οικογένεια της μικρής Ευαγγελίας από την Κόρινθο, η οποία νοσούσε από κορωνοϊό, δεν έγινε βυθίζοντας στο πένθος τους γονείς και τους συγγενείς του κοριτσιού.

Το μικρό αγγελούδι, κόλλησε κορωνοϊό από τη μητέρα της και δύο ημέρες αργότερα, οδηγήθηκε εσπευσμένα από τον πατέρα της στο Νοσοκομείο της Κορίνθου, όπου οι γιατροί έδωσαν πραγματικά μάχη να το κρατήσουν στη ζωή επί 3 ώρες. Διασωληνώθηκε και διακομίσθηκε άμεσα με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο ΠΑΙΔΩΝ «Παναγιώτης και Αγλαΐα Κυριακού» των Αθηνών.

Το 2,5 ετών κοριτσάκι νοσηλεύθηκε στην εντατική μονάδα θεραπείας, αλλά δυστυχώς σύμφωνα με τη μαρτυρία του πατέρα του το παιδί είχε πιθανότητα να ζήσει μόνο 1%, όπως χαρακτηριστικά του ανέφεραν οι γιατροί, σύμφωνα με το protothema.gr.

Αυτή η ελάχιστη πιθανότητα ήταν που κρατούσε ζωντανή την ελπίδα των γονιών της, ότι η Ευαγγελία θα τα καταφέρει, λένε απαρηγόρητοι οι συγγενείς της οικογένειας. Όταν έμαθαν ότι η καρδούλα του παιδιού τους σταμάτησε να χτυπά από τις επιπλοκές του κορωνοϊού, κατέρρευσαν και οι ίδιοι.

Σύμφωνα με τους γιατρούς, το παιδάκι δεν αντιμετώπιζε άλλα προβλήματα υγείας. Ο φονικός ιός δημιούργησε φλεγμονή στο μέσον του εγκεφάλου του μωρού, με αποτέλεσμα να νεκρωθεί όλο το νευρικό του σύστημα. Δέκα ημέρες μετά τη νόσηση, η μικρή Ευαγγελία έφυγε από τη ζωή.

//--> //-->

«Το παιδί από τον κορωνοϊό, έχει μαζέψει υγρό στο κρανίο. Η φλεγμονή δεν είναι στο δεξί ή στο αριστερό ημισφαίριο, αλλά είναι στον κεντρικό άξονα του κρανίου και δεν μπορούν οι γιατροί να κάνουν κάτι για αυτό. Παραλύει το νευρικό σύστημα του παιδιού σιγά – σιγά. Το παιδί είναι δυνατό, αντέχει η καρδούλα του» είχε πει με δάκρυα στα μάτια ο πατέρας του κοριτσιού, λέγοντας πως προσεύχονται όλοι για να ζήσει. Μάλιστα, με λυγμούς, είχε ευχαριστήσει τους γιατρούς στο Νοσοκομείο Κορίνθου και όλους όσοι προσεύχονταν μαζί με την οικογένεια για να καταφέρει το κοριτσάκι να κερδίσει την μάχη για την ζωή του.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News