ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για «απομάκρυνση» Γιάννη Σμυρλή από το υπουργείο Εξωτερικών 

Ελλάδα
ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για «απομάκρυνση» Γιάννη Σμυρλή από το υπουργείο Εξωτερικών 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Στην εμπλοκή του στο «σκάνδαλο των παρακολουθήσεων», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, αποδίδει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ την «απομάκρυνση», του Γιάννη Σμυρλή από το υπουργείο Εξωτερικών.

Στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει: «Αφού έκανε τη βρώμικη δουλειά στο σκάνδαλο των παρακολουθήσεων, όπως αποκάλυψαν οι New York Times, και ενέκρινε το 2021 τις δύο άδειες εξαγωγής - εμπορίας του κατασκοπευτικού λογισμικού Predator στη Μαδαγασκάρη, ο Γιάννης Σμυρλής απομακρύνεται δήθεν γιατί επιστρατεύεται στον προεκλογικό αγώνα της Νέας Δημοκρατίας. Ως ο άνθρωπος του Κυριάκου Μητσοτάκη στο ΥΠΕΞ επιχειρείται, εν μέσω εορτών, να «ξεπλυθεί» στην κολυμπήθρα του «προεκλογικού αγώνα» δια της παραίτησής του, ενώ στην πραγματικότητα δεν μπορεί να εκλεγεί καν βουλευτής ως μέχρι σήμερα γενικός γραμματέας».

Κλείνοντας απευθύνεται στον πρωθυπουργό: « Ο κ. Μητσοτάκης οφείλει να μην υποτιμά τη νοημοσύνη των πολιτών και να δώσει εξηγήσεις τόσο για τις παρακολουθήσεις της ΕΥΠ, όσο και για αυτές με το Predator που δήθεν τόσο καιρό δεν γνώριζε ποιος το έχει, αλλά το εξήγαγε».​

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

(φωτογραφία αρχείου)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News