Ιλιον: Στον Αυλώνα οι 5 ανήλικοι συλληφθέντες - Τι ισχύει με τον 6ο και τα κορίτσια

Ελλάδα
Ιλιον: Στον Αυλώνα οι 5 ανήλικοι συλληφθέντες - Τι ισχύει με τον 6ο και τα κορίτσια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ποιες ποινές του επιβλήθηκαν βάσει ΠΚ - Τι μέλλει γενέσθαι με τους καταζητούμενους και τα τέσσερα κορίτσια που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση

Στη φυλακή οδηγήθηκαν οι πέντε από τους έξι κατηγορούμενους, οι οποίοι συνελήφθησαν για την υπόθεση ομαδικού βιασμού ενός 15χρονου συμμαθητή τους στο Ιλιον, στο εγκαταλελειμμένο σπίτι της γιαγιάς του ενός εκ των συλληφθέντων. Ο έκτος έμεινε εκτός φυλακής, καθώς βάσει του Ποινικού Κώδικα, για τον νεαρό, ο οποίος για μόλις 5 μέρες δεν είχε συμπληρώσει τα 15 του έτη, δεν επιτρέπεται να διαταχθεί από τις ανακριτικές Αρχές η προφυλάκισή του.

Οφείλει δε, να δίνει το «παρών» στο οικείο αστυνομικό τμήμα, να επισκέπτεται ψυχολόγο, καθώς και τον επιμελητή ανηλίκων. Εφόσον γίνει το δικαστήριο και καταδικαστεί θα οδηγηθεί σε σωφρονιστικό κατάστημα κράτησης που ονομάζεται Ιδρυμα Αγωγής Νέων, τα γνωστά κι ως αναμορφωτήρια. Οι ανήλικοι που διαπράττουν εγκλήματα και η ηλικία τους είναι από 12 έως και 14 ετών, τους επιβάλλονται θεραπευτικά μέτρα. Να επισκέπτεται κοινωνικό λειτουργό, ψυχολόγο και τον επιμελητή ανηλίκων. Από την άλλη, όσοι έχουν συμπληρώσει τα 15 έτη και υπάρχουν καταδικαστικές αποφάσεις εναντίον τους, φυλακίζονται σε κατάστημα κράτησης Νέων, όπως είναι η φυλακή ανηλίκων του Αυλώνα.

Στην Ελλάδα υπάρχουν τρία σωφρονιστικά καταστήματα για ανήλικους

  • Ε.Κ.Ν.Ν. Αυλώνα
  • Ε.Κ.Κ.Ν. Βόλου    
  • ΑΣΚΑ Κασσαβετείας

//--> //-->

Δώδεκα στο κάδρο των ερευνών, έχουν ταυτοποιηθεί οι οκτώ

Οι αστυνομικοί έχουν ταυτοποιήσει οκτώ άτομα. Τους έξι συλληφθέντες, και τους δύο καταζητούμενους. Ο ένας εμφανίστηκε οικειοθελώς μετά την παρέλευση του αυτοφώρου και δεν συνελήφθη, ωστόσο, δεν έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης. Ακόμα, αναζητείται ο φερόμενος ως εγκέφαλος των ομαδικών βιασμών, αλλά και διακινητής του πορνογραφικού υλικού, ο οποίος φέρεται να έχει διαφύγει στην Αλβανία, απ' όπου και κατάγεται. Οπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ η οικογένειά του βρίσκεται σε συνεννόηση με τις Αρχές για να επιστρέψει και να τεθεί στη διάθεση των Αρχών. Τα υπόλοιπα 4 άτομα, είναι ισάριθμα κορίτσια της παρέας, τα οποία φέρονται να ήταν παρούσες σε βιασμούς ή να κατείχαν και να διακινούσαν το πορνογραφικό υλικό. Οι τρεις είναι 15 ετών και η μία 14.

Τουλάχιστον για τη μία εξ αυτών, αναμένεται να εκδοθεί ένταλμα σύλληψης, καθώς η μία κοπέλα φέρεται να κατείχε και να διένειμε το βίντεο του βιασμού του 15χρονου συμμαθητή της. Σ' αυτήν την περίπτωση θα κατηγορηθεί τόσο για κατοχή όσο και για διακίνηση πορνογραφικού υλικού ανηλίκου, μια βαρύτατη κατηγορία που επίσης επισύρει ποινή φυλάκισης. Εξάλλου, εφόσον εκδοθούν εντάλματα σύλληψης θα συνεκτιμηθεί από ανακρίτρια και εισαγγελέα, το αν μπορούσαν να αποτρέψουν την πράξη και δεν το έκαναν ή δεν το κατήγγειλαν. Η «βεντάλια» των συλλήψεων ίσως δεν κλείσει εκεί, καθώς μπορεί να κατηγορηθούν κι άλλα παιδιά που έχουν στην κατοχή τους το βίντεο με τους καταγγελλόμενους βιασμούς.

//--> //-->

Ο βιασμός του παιδιού, όπως κατήγγειλε ο ίδιος, έγινε τουλάχιστον 4 φορές, ενώ όπως φέρεται να είπε στην κατάθεσή του, δεν πήγαινε με την θέλησή του, καθώς «με έβρισκαν στο δρόμο και με έπαιρναν... σηκωτό» κι ότι παρότι τους εκλιπαρούσε να σταματήσουν «το έκαναν όταν το ήθελαν αυτοί κι όχι όταν τους παρακαλούσα εγώ».

(φωτογραφία αρχείου Intime)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News