Ρούλα Πισπιρίγκου: Ανοιχτό το ενδεχόμενο παθολογικού θανάτου της Ίριδας

Ελλάδα
Ρούλα Πισπιρίγκου: Ανοιχτό το ενδεχόμενο παθολογικού θανάτου της Ίριδας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο προσκήνιο έρχεται για μία ακόμη φορά η υπόθεση της Ρούλας Πισπιρίγκου, που κατηγορείται για τους θανάτους των τριών παιδιών της

Η 33χρονη βρίσκεται ήδη στη φυλακή, ως κατηγορούμενη για τον θάνατο της μεγαλύτερης κόρης της, της 9χρονης Τζωρτζίνας. Αύριο Τετάρτη (21/12) η Πισπιρίγκου θα κληθεί εκ νέου έπειτα από δύο προθεσμίες για να απολογηθεί για τους θανάτους των δύο άλλων μικρότερων παιδιών της, της Μαλένας και της Ίριδας.

Ο αστυνομικός συντάκτης, Βασίλης Λαμπρόπουλος, μιλώντας στο Mega αποκάλυψε πως μίας νέα κατάθεση από ιατροδικαστή έρχεται να προκαλέσει νέα ερωτήματα. Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε, στην καταθεση αυτή ο ιατροδικαστής αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο ο θάνατος της Ίριδας να οφείλεται σε παθολογικά αίτια.

Όπως ανέφερε ο Βασίλης Λαμπρόπουλος, ο ιατροδικαστής ανακάλυψε στα πλακίδια κάποια κύτταρα μακροφάγα, τα οποία έχουν δείγματα αιμοσιδηρίνης. Αυτό, σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, σημαίνει πως από αυτό το εύρημα προκύπτει ότι η Ίριδα δεν είχε το καρδιολογικό πρόβλημα (την αγενεσία φλεβοκόμβου) αλλά είχε πιθανώς ένα άλλο αυτοάνοσο νόσημα στον πνεύμονα και στο ήπαρ, το οποίο σχετίζεται πιθανώς με τον μεταβολισμό και το οποίο ίσως εξηγεί κάποια στοιχεία του θανάτου της.

Δείτε το βίντεο του Mega:

//--> //-->

Στο Mega μίλησε και ο δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου, Αλέξης Κούγιας ο οποίος από καιρό πριν είχε κάνει λόγο για εκπλήξεις στην υπόθεση.

Ο δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου ζητά πριν ξεκινήσει η απολογία της κατηγορούμενης, να κληθούν να καταθέσουν η ιατροδικαστής Ουρανία Δημακοπούλου, η καθηγήτρια Ιατροδικαστικής Χαρά Σπηλιοπούλου, η ιατροδικαστής Αγγελική Τσιόλα και η παθολογοανατόμος Αντιγόνη Μητσέλου.

Μεταξύ άλλων ο κ. Κούγιας ζητά:

  • Να κληθεί και να εξετασθεί σήμερα ή και αύριο, ωστόσο πριν την απολογία της κας κατηγορουμένης, η ιατροδικαστής – πραγματογνώμονας Αθηνών και Πειραιώς Ουρανία Δημακοπούλου.
  • Να κληθεί και να εξεταστεί σήμερα ή αύριο, ωστόσο πριν την απολογία της κας κατηγορουμένης, η κα Χαρά Σπηλιοπούλου, μετά τις νέες καταθέσεις, τις οποίες λάβαμε σήμερα 19.12.2022 και οι οποίες αποδεικνύουν την κατευθυνόμενη εξαπάτηση του Χ.Ευτυχιάδη και Σ.Μεσογίτη, προκειμένου να συνταχτεί ιστολογικά και να ενισχυθεί το ενδεχόμενο της ασφυξίας.
  • Να κληθεί και να εξεταστεί συμπληρωματικά η Αγγελική Τσιόλα μετά τις αντιφατικές καταθέσεις της Αντιγόνης Μητσέλου.
  • Να εξεταστούν κατ’ αντιπαράσταση με όσους αναφέρονται ανωτέρω.

«Άλλως, εξ ονόματος της κας κατηγορουμένης θα προβώ σε όλες τις νόμιμες διαδικαστικές ενέργειας, ώστε να εξασφαλίσω τα νόμιμα συμφέροντά της» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

(φωτογραφία αρχείου ΑΠΕ-ΜΠΕ)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News